Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht en uitnodiging

www.d66utrecht.nl Utrecht, dinsdag 26 mei 2009

D66 zegt Ja tegen Europa

Pechtold en In 't Veld voeren campagne in de Utrechtse Grachten

Op zaterdag 30 mei zal D66 campagne voeren voor de Europese Verkiezingen in de binnenstad van Utrecht. Lijsttrekker Sophie in 't Veld en landelijke fractievoorzitter Alexander Pechtold zullen samen met tientallen vrijwilligers een tocht door de binnenstad maken.

De tocht begint om 11.30 uur op het Centraal Station, waarna er flyers zullen worden uitgedeeld in Hoog Catharijne. Daarna staat er een boottocht voor de Oude Gracht op het programma. De boot vertrekt vanaf 13.00 uur vanaf de opstapplaats van Schuttevaer op de Oude Gracht.

Op de Neude zal D66 campagne voeren onder de bezoekers van het Festival aan de Werf, om uiteindelijk te eindigen bij de Stadhuisbrug, waar ook D66 Utrecht fractievoorzitter, Gerda Oskam, campagne voert. D66 Utrecht staat overigens om de zaterdag met een kraam op de Stadhuisbrug.

D66 voert campagne met een positief geluid over Europa. Waar andere partijen een eurosceptisch geluid laten horen, is D66 onverminderd positief over Europese samenwerking. Fractievoorzitter D66 Utrecht: "Utrecht stemde in 2005 niet voor niets vóór de Europese Grondwet. Europa is voor Utrecht, een knooppunt voor kennis en cultuur, zéér belangrijk. Dat je overal in Europa kunt studeren is slechts één van de voordelen van de Europese Unie voor Utrecht. Ook daarom zegt D66 Ja tegen Europa."

U bent uiteraard van harte uitgenodigd bij alle bovenstaande activiteiten van D66 in het kader van de Europese verkiezingen op 4 juni.


Noot voor de redactie,