Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T
De 7e Hemel op Radio5
NMO
Zaterdag 30 mei 2009 van 17:00 - 19:00 uur.
Live jongerendebat Europese Verkiezingen in samenwerking met Studio West, Amsterdam Presentatie: Abdellah Dami

Europese verkiezingen en de stem van de jeugd, Eurodebat in "De 7e Hemel".

De Europese verkiezingen staan luid kloppend voor onze deur en de toekomst van Europa heeft een aantal prikkelende thema's op de agenda staan. Strijdend met uitgesproken meningen, stomen politieke partijen zich klaar om een zee aan wensen te verdedigen. En als we het over de belangen van de toekomst hebben, dan zijn daar de belangen van jongeren onlosmakelijk mee vervlochten.

Zaterdag 30 mei zendt de NMO met de "De 7e Hemel" live een special uit over de Europese verkiezingen, vanuit Studio West te Amsterdam. Van elke deelnemende politieke partij, debatteren vertegenwoordigers van de jongerenorganisaties in een hip en zinderend politiek schouwspel. Het debat serveert pittige topics die gegarandeerd voor vuurwerk zullen zorgen.

Op ons menu: 4 thema's - Onderwijs & Werk, Vrijheid & Discriminatie, Europa vs. de Wereld en Milieu - en 7 debaters:

Caroline Tax, CDJA (CDA) Jesse Klaver, DWARS (GroenLinks) Sven Stevenson, Jonge Socialisten (PvdA) Wouter Kremer, Perspectief (CU) Niels Jongerius, ROOD (SP) Rob Jetten, Jonge Democraten (D66) Jeroen Diepemaat, JOVD (VVD)

Ons kritische goedgebekte jongerenpanel bestaande uit Suzan Yucel van 'Wij Blijven Hier', columnist Lotfi Haddi en zangeres Chahra-Z, zal hen van stevige repliek dienen.

En let op! Om die enerverende sfeer compleet te maken, zijn er live optredens van de hiphopformatie Nation of Elzi, zangeres Chahra-Z en rapper Salah Edin die zijn nieuwe album 'Horr' in de 7e Hemel zal performen.

Het belooft dus een sensationeel spektakel te worden. Onder leiding van presentator Abdellah Dami biedt "De 7e Hemel" een podium aan de Europese stem van de jeugd.

Na afloop van het debat is er een Europese afterparty met dj RUN D MG.

Ook jij kunt de uitzending bijwonen! Check voor meer informatie http://www.nmo.nl/de7ehemel. Daar vind je ook informatie over onze gasten, hun organisaties en de Europese verkiezingen.