Ingezonden persbericht

Uitgeverij Meulenhoff werkt samen met Lava

AMSTERDAM - Uitgeverij J.M. Meulenhoff en literair tijdschrift Lava werken vanaf vandaag intensief samen. Meulenhoff neemt de distributie van het tijdschrift op zich.

Lava, het snelst groeiende literaire tijdschrift van Nederland, blijft garant staan voor de beste teksten van de nieuwste generatie auteurs. Het tijdschrift keert jaarlijks literaire prijs de Brandende Pen uit voor het beste korte verhaal.

'Telkens hingen er boekenwinkels aan de lijn na uitreiking van de Brandende Pen, maar wij konden hen geen Lava's leveren. Ik ben heel blij dat het nu overal te bestellen is,' aldus Lava-uitgever Xavier van Leeuwe. 'Lava vertegenwoordigt het soort elan dat perfect bij Meulenhoff aansluit. Wij binden op dit moment steeds meer jong talent aan onze uitgeverij en dit partnership met Lava, dat midden in die doelgroep staat, is een logische stap in mijn uitgeefbeleid,' stelt uitgever Peter Claessens van J.M. Meulenhoff.

De samenwerking wordt zaterdag 30 mei feestelijk ingeluid met de lancering van de Zuid-Amerika-special van Lava in het Amsterdamse filmtheater Rialto.

Naast vertoning van een film is er een feest met de Boliviaanse dansgroep Minka en opzwepende Zuid-Amerikaanse klanken van DJ Tico.

Deze landelijk verkrijgbare Lava is een bijzonder nummer geworden met zowel grote namen als Roberto Bolaño en Mario Vargas Llosa als jong Peruaans schrijftalent zoals Santiago Roncagliolo, Rossana Díaz en Sergio Galarza. Ook heeft Lava de primeur van de eerste Peruaanse graphic novel over de gewelddadige tijd in Peru onder het Lichtend Pad.

Volkskrant-correspondent Cees Zoon schreef de introductie. Deze Lava wordt gepresenteerd in handgemaakte tasjes uit La Paz.

Copyright J.M. Meulenhoff / Lava 2009. All rights reserved. www.lavaliterair.nl

http://www.lavaliterair.nl/overlava.html