Werk uw vooroordelen weg met de Jeep(TM) Fuel Economy Challenge

28/05/2009 15:54

CHRYSLER BELGIUM LUXEMBOURG

Om wat te doen aan de heersende opvatting rond het verbruik van de voertuigen uit het Jeep® gamma, lanceert Chrysler Belgium Luxembourg de Jeep® Fuel Economy Challenge. Dit is een wedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen met als doel aan boord van een Jeep® Patriot tot een zo laag mogelijk verbruik te komen op een uitgestippelde parcours. De winnaars kunnen zich verheugen op een avontuurlijke reis door Libië.

Een paar maanden geleden legden twee Jeeps® - beide uitgerust met een 2.0-literturbodiesel, twee inzittenden met hun bagage aan boord - de afstand Londen-Berlijn af met elk minder dan één volle brandstoftank. Met een gemiddeld verbruik van respectievelijk 4,18l /100km en 4,25l/100km, toonden de Jeep® Patriot en Compass aan dat bij Jeep® niet noodzakelijk alle 4X4 voertuigen brandstofverslinders zijn.

Chrysler Belgium Luxembourg stelt nu voor om een gelijkaardige uitdaging aan te gaan en nodigt u uit om tussen 23 mei en 19 juli deel te nemen aan een nationale wedstrijd. U hoeft zich daarvoor enkel in te schrijven op de site www.jeep.be in de rubriek Jeep® Fuel Economy Challenge. Na de briefing die enkele "ecologische" rijtips bevat, nemen de deelnemers plaats achter het stuur van een Jeep® Patriot en moeten ze proberen om hun verbruik zo laag mogelijk te houden op een uitgestippeld parcours. Bij aankomst zal precies gemeten worden hoeveel brandstof er werd verbruikt. De winnaars van elke concessie kunnen het vervolgens tegen elkaar opnemen in de grote finale die zal worden georganiseerd in augustus in de streek rond Damme.

Het winnende team krijgt een onvergetelijke avontuurweek in Libië aangeboden met een Jeep® Wrangler doorheen de meest onherbergzame maar tegelijk ook mooiste landschappen, die enkel met een 4x4 toegankelijk zijn. Authenticiteit troef tijdens deze avontuurlijke tocht: met een Touareg als gids en onder de vleugels van een professioneel team voor wie de Sahara geen geheimen meer heeft, zijn de winnaars een hele week op zichzelf aangewezen in de woestijn. Respect voor de natuur en een harmonieuze benadering van de lokale bevolking zijn daarbij cruciaal.

Waar en wanneer deelnemen?

23-24 mei: Antwerp Dealership en Mannès Auderghem

30-31 mei: R.C. Cars (Strombeek-Bever) en Malfroot Cars (Vollezele)

06-07 juni: Chrysler Jeep Dodge Drogenbos en Turnhout Dealership

13-14 juni: Garage Beau Site (Aarlen) en Bestgen (Luxemburg)

20-21 juni: Constant Luik en Constant Verviers

27-28 juni: Novoto Vanneste Gent en Naméricar (Namen)

04-05 juli: Garage Van Brempt (Lier) en Lavrijsen (Geel)

11-12 juli: Intercarr Waver en Intercarr Waterloo

18-19 juli: Novoto Vanneste Harelbeke en Novoto Roeselare

22-23 augustus: Finale bij Auto Terminus Brugge