Ingezonden persbericht
30 mei, 2009

Kansloos op de Lausitzring
Tempo Carlo van Dam ligt aan de ketting

LAUSITZ - Carlo van Dam kampt op de Duitse Lausitzring met dezelfde problemen die hem eerder deze maand op Hockenheim al parten speelden tijdens de openingsraces van het EK Formule 3. Opnieuw is zijn Dallara-Volkswagen van het debuterende team Kolles & Heinz Union te langzaam op de rechte stukken en doen zich wederom diverse andere problemen voor die het tempo van de Nederlander aan de ketting leggen. De Formule 3-kampioen van Duitsland (2007) en Japan (2008) kwam vandaag dan ook niet verder dan een 19e plaats. Morgen volgt race vier van het seizoen.

"Ik geef toe dat deze situatie aan je motivatie vreet", aldus Carlo. "Ik houd van de uitdaging die het oplossen van problemen met zich meebrengt. Dat is autosport en zo boek je progressie. De problemen die wij hebben, echter, waren na de eerste testdag begin dit jaar al kristalhelder, maar zijn nog niet opgelost. Dan moet je tamelijk veel aanspraak maken op je geduld en zelfbeheersing. Echter, meer dan vertellen wat Insight F
---

er verandert zou moeten worden en waarom, kan ik vanzelfsprekend niet. Of het vervolgens ook verandert wordt en wanneer, is in dit geval niet aan mij. We hebben het niet over details of tienden van seconden, maar over fundamentele zaken die niet werken. Gisteren was bovendien de bak stuk en mistte ik de vrije training. Omdat het vandaag regende tijdens de kwalificatie, had ik nog wel de top tien in kunnen rijden, maar omdat het differentieel ineens verkeerd afgesteld bleek te zijn, lag de auto hopeloos. Op de rechte stukken zijn we nog steeds veel te langzaam: ik ging bij de start van de 22e naar de 15e plaats, maar daarna kwam iedereen me met gemak weer voorbij. Het verschil qua topsnelheid is echt ernstig. Of en wanneer we een aantal zaken aanpakken, zal bepalen of we een auto weten neer te zetten die wel een reële kans maakt."

END

Contact details (