GroenLinks

GROENLINKS ORGANISEERT VAN 30 MEI TOT EN MET 5 JUNI DE ´GROENE WEEK´ (WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD). ALLERLEI AFDELINGEN BUNDELEN HUN KRACHTEN ONDER DE SLOGAN ´DIT LAND KAN ZOVEEL GROENER´.

De´Guerrilla Gardeners´ komen weer in actie: gewapend met plantjes,gieters en scheppen vergroenen zij de openbare ruimte, bijvoorbeeld op verwaarloosde perkjes, een strook beton tussen flatgebouwen of een groenstrook tussen wegen. Tien Nederlanders krijgen een ´Groen Lintje´. GroenLinks-afdelingen reiken een prijs uit aan mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks-afdelingen kunnen een initiatiefvoorstel indienen in hun gemeente voor een natuurspeelplaats; een speelplek met natuurlijke materialen zoals zand, water, boomstammen en groen. Om leuk te spelen, om flink te bewegen en om ervoor te zorgen dat kinderen in hun directe woonomgeving weer natuur kunnen ontdekken, niet alleen steen en beton.

GUERILLA GARDENERS

Activisten houden niet zo van centrale planning. En Amsterdammers al helemaal niet. Dus daar begon de Groene Week al op 23 mei, met een actie van Guerrilla Gardeners in Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg. Ook Zwolle nam een voorschot; diverse lelijke, saaie plekken in de herstructureringswijk Kamperpoort zijn afgelopen nacht opgevrolijkt met bloemen en planten, een samenwerking tussen Groenlinks/De Groenen, welzijnswerk, gemeente en woningbouwcorporatie (80% van de bewoners had eerder aangegeven meer groen in de wijk te willen).

Volgende week staan er in ieder geval acties van de Guerrilla Gardeners in Leiden en Tiel op stapel.

CAMPAGNE GROENLINKS

De Groene Week is een onderdeel van de GroenLinks campagne ´Dit land kan zoveel groener´, http://groenlinks.nl/groen. Groen is goed voor de luchtkwaliteit, het lokale klimaat en de waterhuishouding. Bovendien maakt het een buurt mooier en prettiger om in te wonen.

MEER INFORMATIE

Campagne ´Dit land kan zoveel groener´ http://groenlinks.nl/groen Guerrilla Gardeners algemeen: http://www.guerillagardeners.nlGroenLinks