Anneke Grönloh viert Gouden Jubileum met Omroep MAX

18/03/2009 17:26

Omroep MAX

PERSBERICHT

18 maart 2009

Anneke Grönloh viert Gouden Jubileum met Omroep MAX

Groot jubileumgala op 31 mei a.s.

Koninklijke Schouwburg Den Haag

Hitnoteringen van Suriname tot Singapore, vijf records in het Guinness Book of Records, zestien gouden en platina platen, cultureel ambassadrice van Indonesië, Officier in de Orde van Oranje Nassau en met dertig miljoen verkochte platen wereldwijd de meest succesvolle Nederlandse artiest ooit: Anneke Grönloh.

Ter gelegenheid hiervan viert Anneke Grönloh op 31 mei haar 50-jarig artiestenjubileum in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag met een groot concert en tal van bevriende collega's als speciale gasten, waaronder Willeke Alberti, Ria Valk, Sandra Reemer, Ronnie Tober en Blue Diamond, Riem de Wolff.

In deze tour de chant zal Grönloh het publiek meenemen op een reis door haar lange en gevarieerde carrière, waarbij naast de Indische wiegenliedjes en onvervalste rock 'n roll ook jazzy standards en haar Nederlandse nummer 1 hits 'Brandend Zand', ''Soerabaja', 'Cimeroni', 'Da Doe Ron Ron' en 'Paradiso' de revue zullen passeren. De begeleiding is in handen van haar elf man sterke Feelgood Showorkest.

Jan Slagter: ,,Anneke Grönloh is een unieke artiest en een van de grote iconen van de babyboom generatie. Ik weet heel zeker dat we onze kijkers een groot plezier doen door dit bijzondere concert op de televisie uit te zenden. Anneke bewijst als geen ander dat je ook op iets rijpere leeftijd nog volop in het leven kunt staan en een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kunt leveren. Dat is ook iets waar Omroep MAX voor staat!''

Nederlands eerste en grootste tieneridool Grönloh groeide uit tot een volwassen vedette met een internationale staat van dienst die geen gelijke kent. Vorig jaar, toen ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, maakte ze in de speelfilm 'Ver van Familie haar debuut als actrice en het jaar daarvoor stond ze samen met Jos Brink als cabaretière op de planken bij het gezelschap van Purper. Van gas terugnemen of rusten op de verdiende lauweren is bij deze vedette geen enkele sprake.

De voorstelling wordt geregistreerd door Omroep MAX en zal eveneens op dvd verschijnen. Kaarten kunnen worden besteld via de kassa van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (0900 3456789) of via www.ks.nl of via www.annekegronloh.nl

EINDE PERSBERICHT