NCRV

Plaza

Plaza
Plaza

Welke kerk wint De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland?

Zondag 31 mei

06.00 uur, Radio 2

Het NCRV Radio 2-programma Plaza is dit voorjaar op zoek gegaan naar de mooiste kerk van Nederland. Welke kerk heeft de meest bijzondere architectuur, herbergt het kleurrijkste glas-in-lood raam of huisvest het allermooiste orgel? Kortom, welke kerk mag zich vanaf zondag 31 mei, Eerste Pinksterdag, De mooiste kerk van Nederland noemen.

De afgelopen weken zijn door luisteraars kerken voorgedragen voor De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland. Uit alle aanmeldingen heeft de jury wekelijks per provincie een top-3 van kerken uitgekozen. Via de website Plaza.ncrv.nl hebben tot nu toe al tienduizenden luisteraars gestemd op deze kerken. Vanaf 24 mei kunnen luisteraars stemmen op de twaalf provinciale winnaars en wordt de top-3 bekendgemaakt op basis van het aantal uitgebrachte stemmen.

Uit de drie kerken met de meeste stemmen kiest de jury, met hierin NCRV-presentator Yko van de Goot van het programma Schepper & Co, dr. Justin Kroesen, docent aan de Rijksuniversiteit Groningen gespecialiseerd in de architectuur van het Christendom en Door Jelsma van de Taskforce Toekomst Kerkgebouwen, in de uitzending van Plaza op Eerste Pinksterdag, de winnaar van De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland.