Gemeente Zoetermeer

Burgemeester springt de Landelijke âDag van het Parkâ aan

De landelijke âDag van het Parkâ wordt dit jaar gehouden op Eerste Pinksterdag, zondag 31 mei. Burgemeester Waaijer springt om 12.30 uur samen met de aanwezige kinderen de lampen aan op het energiepodium bij de Floraplas. Het energiespringen wordt begeleid door de straatmuzikanten Dinges en Zo. De energiemeter loopt op naarmate er harder en met meer mensen wordt gesprongen. De âDag van het Parkâ heeft een heel uitgebreid programma dat is te vinden op www.zoetermeer.nl/dagvanhetpark. De activiteiten duren tot 16.30 uur en vinden plaats in en rond de Stadsboerderij âDe Balijhoeveâ en in en rond het Balijbos.

Met de opening van de âDag van het Parkâ geeft burgemeester Waaijer ook de aftrap voor de Wijkfeesten. Het thema van de wijkfeesten is dit jaar 1001 sprookjeswijken, Het wijkfeest in Rokkeveen is op zondag 31 mei. De wijkfeesten in de overige wijken zijn vanaf zaterdag 6 juni op verschillende zaterdagen en hebben als doel de sociale cohesie te versterken. Het is een feest voor en door bewoners. Het programma voor het wijkfeest Rokkeveen is te vinden op www.zoetermeer.nl/rokkeveen.

Tijdens de âDag van het Parkâ is ook de stand van Fiberpoint Zoetermeer op het terrein van de stadsboerderij De Balijhoeve aanwezig. Fiberpoint start de komende tijd met het inzamelen van vragen gedurende 1001 sprookjeswijken die door alle wijken trekt. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 juni 2009 inschrijven en aanmelden via www.fiberpoint.nl.