Gemeente Medemblik

51631 / 59731 51631

Nieuws

Florisdag en Pinksteren in Medemblik

Op beide Pinksterdagen (31 mei en 1 juni) vertrekken de stoomtrams van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik om 11.00 uur en om 13.30 uur uit Hoorn naar Medemblik. Veerboot 'Friesland' vaart om 11.00 uur en om 15.00 uur vanuit Enkhuizen over het IJsselmeer naar Medemblik. Hier geven tram en boot aansluiting op elkaar, maar er kan bijvoorbeeld ook een retourrit worden gemaakt met de boot of de stoomtram. Tussen de stoomtramstations Twisk en Medemblik rijdt een speciale museumbus naar het Nederlands Stoommachinemuseum en Kasteel Radboud in Medemblik.

Op Eerste Pinksterdag 31 mei vindt in Medemblik de traditionele Florisdag plaats. Tijdens deze dag kunt u op plaatsen komen en mensen aan het werk zien, die herinneren aan het rijke verleden van de fraaie stad. Stoomtram en boot zorgen dus voor vervoer in stijl!

Met een dagkaart kan onbeperkt worden gereisd met stoomtram, boot en de historische autobusdienst. Bovendien biedt de dagkaart gratis toegang tot Kasteel Radboud en het Stoommachinemuseum te Medemblik. Dagkaart volwassenen: EUR 19,40. Kinderen 4-12 jaar EUR 14,40. Voor EUR 60,- is de gezinskaart verkrijgbaar: een dagkaart voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen.

Stoomtram en boot vertrekken uit Hoorn en Enkhuizen naast de NS stations. Hier is volop parkeergelegenheid. Meer informatie en de dienstregeling voor 2009: zie www.museumstoomtram.nl.