Gemeente Beverwijk


ZONDAG 31 MEI 2009, EERSTE PINKSTERDAG

Opening Willem-Alexanderplantsoen op Dag van het Park

Op zondag 31 mei aanstaande - Eerste Pinksterdag - wordt het opgeknapte Willem- Alexanderplantsoen heropend door wethouder Maarten Dijkshoorn en zijn collega-wethouder Jaqueline Dorenbos. De opening vindt, niet toevallig, plaats tijdens de Dag van het Park. De Dag van het Park, met als thema Spring in het park, wordt dit jaar voor de vijfde keer door de ANWB en verschillende gemeenten georganiseerd. Beverwijk doet dit jaar voor het eerst mee.

Om 11.00 uur begint de dag met de officiële opening door de wethouders. Tijdens de openingshandeling wordt het verplaatste beeld 'Monument voor een omgehakte boom' opnieuw onthult. Gerard Castricum (stadsdichter Beverwijk 2003) draagt een gedicht over het kunstwerk voor. Hierna is het gedaan met de officiële plichtplegingen en kunnen jong en oud genieten van een heerlijke dag in het park. De Animalfarm organiseert haar open dag met schminken en beschuit versieren vanwege de geboorte van twee steppenvosjes. Verder staan er twee springkussens, dansschool La Passe geeft een demonstratie en straattheater Bobby's Patrouille loopt rond. Waterliefhebbers kunnen de vijver oversteken in een Aquabubble. Lopen over water zonder natte voeten! Vanaf 12.00 uur kan iedereen zijn of haar kleedje in het park neerleggen en daar een broodje eten. De gemeente Beverwijk zorgt voor koffie, thee, melk en limonade. Verder is er een draaimolen en een suikerspinkraam. Kortom, genoeg te doen in het Willem-Alexanderplantsoen op Eerste Pinksterdag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Programma 31 mei 2009

Datum: 31 mei 2009 van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie: Willem Alexanderplantsoen
Programma:
11.00 uur Opening door de wethouders Dijkshoorn en Dorenbos Gedicht en onthulling verplaatst beeld "Monument voor een omgehakte boom" Open dag dierentuin Animal Farm
Beschuit versieren en Schminken
Picknick vanaf 12.00 uur
Kom gezellig picknicken in het park
Neem een broodje en een kleedje mee,
wij zorgen voor koffie, limonade, melk en thee!
11.00 - 16.00 uur Aquabubble
11.00 - 16.00 uur Springberg & Space Shuttle
11.30 en 13.30 uur Dansdemo's Danssportcentrum La Passe 11.00 - 14.00 Straattheater "Bobby's Patrouille"
Doorlopend Suikerspin & Draaimolen
Aquabubble ! Springberg & Space Shuttle !