Gemeente Zoetermeer

Natuurtuin bestaat 30 jaar

Zoetermeer, 27 mei 2009 - Op zondag 31 mei, tijdens de Dag van het Park, organiseren de natuurtuingidsen een aantal activiteiten. Vroeg in de ochtend, om 5.00 uur, start een vogelexcursie in het Westerpark, ingang Turfberg.
Van 13.30 tot 16.00 uur staan op diverse plekken natuurtuingidsen in de Natuurtuin. Zij vertellen over verschillende themaâs zoals historie, geneeskrachtige kruiden, planten, water en beheer. Bij ât Westpunt staan twee marktkramen met informatie en een kleine expositie over de Natuurtuin. De dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een vleermuisexcursie die start in het Westerpark, ingang Turfberg.

De Natuurtuin is 30 jaar geleden aangelegd en is een bijzonder stukje natuur in het Westerpark. Het laat landschappen zien die vroeger en nu, in en om Zoetermeer, voorkwamen. De Natuurtuin heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een tuin met veel natuurwaarden. Er komen veel wilde planten voor, maar ook vogels, insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Veel plantensoorten hebben vanuit de Natuurtuin de stad in de loop van de tijd weten te veroveren. In de Natuurtuin is vanaf maart tot en met oktober veel te zien, maar de tuin is deze tijd op zijn mooist.

Deelname aan de excursies of het brengen van een bezoek aan de Natuurtuin is gratis. Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin minder goed toegankelijk. Natuurtuingidsen verzorgen (van maart tot en met oktober) elke vierde zondag van de maand een rondleiding. Voor groepen en andere belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie kan men terecht bij: 079-3310669 / 3413473 of via email: natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl