Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Zondag 31 mei: Dag van het Park

Den Haag, 28 mei 2009

Ook weer zo'n zin om lekker naar buiten te gaan? Soms hoef je helemaal niet ver weg om leuke dingen te doen. Laat je verrassen in een park bij jou in de buurt tijdens de Dag van het Park op zondag 31 mei. Het belooft weer een leuke dag te worden vol culturele, sportieve en culinaire activiteiten in het park. Het thema van 2009 is 'Spring in het Park'.

Op initiatief van de ANWB organiseren 45 gemeenten in Nederland op 31 mei de vijfde editie van de Dag van het Park. Met deze dag vraagt de ANWB aandacht voor groen in de stad. Parken veranderen die dag in levendige plekken voor cultuur, sport, educatie en recreatie. Met name voor kinderen worden veel leuke activiteiten georganiseerd.

Vanaf zijn oprichting zet de ANWB zich in voor een mooi Nederland, ook dichtbij huis, in de stad. De basis hiervoor zijn de landelijke, regionale en lokale ledenonderzoeken van de ANWB die steeds weer aantonen dat leden groot belang hechten aan parken, plantsoenen en speelplekken in hun directe woonomgeving.

Hoewel 'groen' de laatste jaren steeds meer aandacht van de rijksoverheid krijgt, blijven deze plekken voor openluchtrecreatie, sport en spel onder toenemende druk staan. Doel van de Dag van het Park is om de waarde van parken onder de aandacht van bewoners en bestuurders te brengen.

In Tilburg wordt de landelijke opening van de Dag van het Park gevierd met het Streekfestival in Landschapspark Moerenburg.

Voor meer informatie over de opening en de andere programma's, kijk op www.dagvanhetpark.nl