Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (23-09)

29 mei 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 31 mei tot en met 07 juni 2009.

Wethouder Lewis opent tentoonstelling '10 jaar Milieu Huis' Wethouder Marjolijne Lewis opent zondag 31 mei om 13.00 uur de tentoonstelling '10 jaar Milieu Huis' in het Milieu Huis aan de A. van der Nootstraat 6. Het Milieu Huis is 10 jaar geleden gestart als het natuur en milieu educatief centrum van Spijkenisse. Tevens wordt voor de vierde keer De dag van het park georganiseerd. Tussen 13.00 en 16.30 uur vinden er verschillende activiteiten plaats in het Centrumpark, in en rond het Milieu Huis en in de kinderboerderij.

Wethouder Mourik reikt prijzen Het Groene Lint uit Wethouder Christel Mourik reikt deze dag om 15.00 uur de prijzen uit voor Het Groene Lint, eveneens in het Milieu Huis. Het Groene Lint is de jaarlijkse milieuprijs van de Milieugroep Spijkenisse (MGS). De prijs is geen geldprijs, maar een oorkonde als blijk van waardering voor inspanningen gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid.

Het Groene Lint wordt traditioneel in de Meimaand Milieumaand uitgereikt. Voor Het Groene Lint komen personen, groepen, verenigingen, stichtingen, instellingen of bedrijven in aanmerking. Voorwaarde is dat zij zich in het afgelopen kalenderjaar hebben onderscheiden, of initiatieven hebben ontplooid op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in Spijkenisse.

Wethouder Lewis reikt diploma`s uit aan cursisten `Alles onder controle!'
Wethouder Marjolijne Lewis reikt dinsdag 02 juni om 19.30 uur diploma`s uit aan cursisten van de cursus `Alles onder controle!' in het regiokantoor van Stichting Pameijer aan de Thorbeckelaan 63a.

Stichting Pameijer, Accent Avondschool en STRAS (Stichting Rotterdamse Avondschool) hebben gezamenlijk een cursus `Alles onder controle!' ontwikkeld. Via deze cursus leren de cliënten met een verstandelijke beperking hoe je een huishouden runt en contacten legt in de buurt. Zo krijgen cliënten de belangrijkste basisvaardigheden onder de knie. Het project `Bijzondere Buurtgenoten' is voor mensen met een verstandelijke beperking die in aanmerking komen voor zelfstandig wonen. En dient ter bevordering van de emancipatie en integratie van mensen met een verstandelijke beperking.

Burgemeester feliciteert briljanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert woensdag 03 juni om 10.00 uur echtpaar Van der Meijden-Huisman met hun 65-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Van der Meijden zijn op 24 mei 1944 in Vlaardingen getrouwd. Ze hebben 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Wethouder Mourik opent rotonde en Park en Ride Heemraadlaan Wethouder Christel Mourik verricht woensdag 03 juni om 15.00 uur de officiële opening van de rotonde Heemraadlaan-Eikenlaan-Planetenlaan en de Park en Ride Heemraadlaan. De rotonde en de parkeerplaatsen zijn al op 20 mei 2009 in gebruik genomen. Maar de trappen vanaf de Park en Ride naar het metroperron worden voor het eerst opengesteld.