Ingezonden persbericht


Pioenrozen en keramiek op Landgoed Keukenhof

LISSE - In het Pinksterweekend, op 31 mei en 1 juni 2009, vinden op Landgoed Keukenhof in Lisse twee evenementen plaats: de jaarlijkse Pioenenshow en het keramiekfestival Clay2day 2009. Een fantastische combinatie van bloemen, kunst en historie, omlijst met theater en muziek. Beide evenementen zijn toegankelijk met één toegangskaart. Openingstijden: zondag 31 mei: 10.00-18.00 uur en maandag 1 juni: 10.00-17.00 uur.

Pioenenshow
Voor de vijfde keer zal in en rond Kasteel Keukenhof in Lisse een grote pioenrozenshow worden gehouden. De meeste mensen kennen alleen de pioenroos Sarah Bernhardt, maar weten niet dat er nog veel meer soorten bestaan. Kwekers van pioenrozen laten een enorme variatie aan soorten en cultivars van pioenen (officieel Peaonia) zien: enkele, dubbele, hybriden, van klein tot enorm groot en in alle mogelijke kleuren. De organisatie van de vakshow is in handen van vaste planten bemiddelaar Compass Plants uit Hillegom. De ingezonden pioenrozen worden onder leiding van de bekende arrangeur Margriet van Dam in schitterende bloemstukken verwerkt. Led Future zal met energie zuinige verlichting LED

de show tot iets moois maken. De show wordt gehouden in en rond het uit 1643 daterende Kasteel Keukenhof. Ook in Frederik's Hof, de tuin rond het Zwitsers speelhuis van Keukenhof, zullen vele soorten pioenen in bloei staan. Naar verwachting zullen er in totaal 150 verschillende soorten pioenrozen in bloei te zien zijn.

Clay2day 2009
Deze internationale keramiekmanifestatie Clay2Day vindt voor de tweede keer plaats. Op het landgoed Keukenhof stellen 70 van de beste keramisten uit tien landen hun werk ten toon. Er is een beeldenroute langs het werk van alle keramisten door de prachtige kasteeltuinen. Tussendoor kan worden genoten van theater en muziek. Clay2day is een verrassende combinatie van kijken en meedoen. Bezoekers kunnen kijken naar de openlucht-expositie van keramiek van internationale kunstenaars, ze kunnen kennis maken met de kunstenaars en wellicht zelf een kunstwerk bemachtigen. Maar men kan zelf aan de slag gaan bij een van de verschillende workshops of demonstraties die worden aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld een Japanse theeceremonie, waarbij men thee drinkt uit een kom die de bezoeker zelf heeft gemaakt. Maar ook kan men leren draaien op de schijf, modelboetseren, of een majolica tegel maken. Of een amulet bakken in een raku oven of het eigen pizzabord decoreren. Daarbij is er bovendien kans op een diner bij Pizzeria La Fontana in Lisse. Ook voor kinderen en jongeren zijn er workshops, zoals kleien voor kinderen. Meer informatie over de workshops is te vinden op www.clay2day.com. Via deze website kan men zich ook van tevoren aanmelden. Clay2day 2009 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Keramikos, Fonds 1818, het VSBFonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en de Stichting Stokroos.

Kasteel en Landgoed Keukenhof
In het Koetshuis van Keukenhof zijn heerlijke hapjes en drankjes verkrijgbaar, van koffie en broodjes tot een sprankelende champagnebrunch of een Koninklijke high tea. Men kan ook een Japanse thee-ceremonie bijwonen. De kasteeltuinen van het sfeervolle landgoed Keukenhof zorgen voor een voortreffelijke achtergrond om de hele dag te genieten en relaxen. De toegangsprijs is voor volwassenen E 6, -; voor kinderen 6 t/m 12 jaar E 3,- en kinderen t/m 5 jaar gratis. Parkeren voor auto's: E 5,-.


---



Ingezonden persbericht