Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 19 maart 2009

Wie wordt de nieuwe Streetmaster van 2009?

Streetmasters is een rondtrekkend streetsportevent met wedstrijden voor inline skaten, skateboarden, BMX freestyle, breakdance, streetdance, freestyle soccer en dit jaar twee nieuwe disciplines: free-running en BMX flatland! De kick off van het event vindt plaats op zondag 31 mei in Vlaardingen in het Oranjepark.

Met voorrondes in Amsterdam, Amersfoort, Dordrecht, Apeldoorn, Vlaardingen en Rotterdam is Streetmasters een terugkerend landelijk event geworden. De finale wordt gehouden op 29 augustus in het grootste skatepark van Europa, Sk8park Vathorst in Amersfoort.

Jongeren in beweging

Streetmasters begon als Rotterdams initiatief op het skatepark Westblaak en groeide in vijf jaar tijd uit tot een landelijk event. Het event sluit aan bij de groeiende populariteit van streetsports in de steden en biedt jongeren een podium om hun tricks aan het grote publiek te vertonen. Via masterclasses en roadtrips krijgen de finalisten de kans om hun skills onder begeleiding van professionals optimaal te ontwikkelen.

Streetmasters is ontstaan vanuit de gedachte zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen die niet aan een vereniging gebonden zijn, maar wel op straat sporten. Door aan te sluiten op de actuele ingrediënten van de stedelijke jongerencultuur is Streetmasters een unieke formule.

De drijvende kracht achter Streetmasters is Stichting Playground. De stichting stelt zich ten doel een duurzame verbetering te creëren van het beweeg- en cultuurklimaat op grootstedelijk niveau en de sociale samenhang in steden te versterken.

So get your act together en check Streetmasters.nl

EINDE PERSBERICHT