Gemeente Delft

Wereldreis door Delft

Inwoners van Delft kunnen binnenkort gratis een 'Wereldreis' door hun stad maken. Deze week stelde het college van B&W een subsidie beschikbaar voor het evenement dat tijdens drie van de vier Culturele Weekeinden, die worden gehouden in het kader van het Cultuurjaar 2009 (www.delftcultuurjaar.nl) wordt gehouden. De eerste mogelijkheid om de wereldreis te maken is op zondag 31 mei.

Elke wereldreis begint op een centrale plek in Delft, waarvandaan de deelnemers tussen 13.00 en 15.00 uur in groepen per bus vertrekken. De reis staat in het teken van een cultuurontmoeting en voert langs bijzondere plekken in de stad.

Zo kan men een kijkje nemen in een moskee, een tentoonstelling bezoeken van Afrikaanse beelden in de wei, of thee drinken bij mensen thuis. De activiteiten, zoals optredens, ceremonies, workshops, lezingen en tentoonstellingen, vinden op diverse plaatsen in de stad plaats..

Het doel van het project is verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen en daarmee het kweken van begrip voor elkaar en elkaars cultuur. Ook dient het project als bijdrage aan de integratie van verschillende bevolkingsgroepen. Het project sluit daarom prima in de lijn die ingezet is met 'Inburgeren Andersom'.

De Wereldreizen worden georganiseerd door Nyama en komen tot stand in nauwe samenwerking met de Werkgroep Migranten Communicatie, waarbij door de gemeente Delft erkende migrantenorganisaties zijn aangesloten. Daarnaast wordt er samengewerkt met organisaties die een relatie hebben met wereldculturen.

Behalve op zondag 31 mei kan men ook op de zondagen 28 juni en 13 september aan de wereldreizen deelnemen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft