Ingezonden persbericht


Delftse Wereldreis op zondag 31 mei

Ga mee op Wereldreis door Delft!

Op zondag 31 mei kunt u gratis deelnemen aan de eerste Delftse Wereldreis. Tijdens de reis, die iets langer dan twee uur duurt, brengt u per bus een bezoek aan een aantal bijzondere culturele plekken in Delft. U gaat op bezoek bij organisaties uit verschillende culturen die u deze dag laten kennismaken met een aantal aspecten van hun cultuur. Er is volop informatie en vermaak en natuurlijk een hapje en een drankje! De reis gaat per bus, langs vier verschillende plekken. In de bus wordt u op een leuke manier bijgepraat door een verhalenverteller. De reis is geschikt voor iedereen, jong en minder jong! Om 12.00 uur wordt in DOK aan het Vesteplein het officiële startsein gegeven door wethouder Lian Merkx. In DOK vindt u ook de balie waar u uw gratis kaartje haalt en alle informatie krijgt die u nodig heeft. In DOK en op het Vesteplein wordt tevens een cultureel programma georganiseerd met lezingen, tentoonstelling, optredens en workshops en hapjes van 'Wat eten we vandaag?'.
Vanaf het busstation aan de Asvest vertrekt vier keer een gratis bus, om 12:15, 13:00, 13:45 en 15:00.
Bent u niet goed ter been, maar wilt u toch deelnemen aan de Wereldreis? Om 12:15 en 15:00 rijdt voor u een speciale gratis bus.
Wilt u zeker zijn van een plekje, reserveer dan tijdig een kaartje, per telefoon 015-2144081 of per e-mail info@nyama.nl.
Wilt u de reis op eigen gelegenheid maken? Dat kan, kijk bij de verschillende locaties voor de aanvangtijden van het programma.
Wij wensen u alvast een fijne reis!

toelichting programma
Duanwu Feest/Drakenbootfeest
Chinese Vereniging DELCHI
Het Duanwu Feest (Drakenbootfeest) vindt plaats op 5 mei van de Chinese maankalender. Het is een belangrijke feestdag voor de Chinezen naast het Chinese Nieuwjaar en het maanfestival. De feestelijke activiteiten omvatten onder andere het eten van "zongzi" (grote rijst-wraps), in China zelf worden er drakenboot-races gehouden. De feestdag is dit jaar volgens de westerse kalender op 28 mei. Helaas kunnen wij geen drakenboot-race houden, maar voor de deur staan wel twee "droge boten" klaar, een draakboot en een fenixboot. De feniks en de draak vertegenwoordigen yin en yang; vrouw en man. Er zal ook een video draaien waarin iets over de drakenbootraces getoond wordt. Het traditionele zongzi-gerecht maken we met elkaar klaar, u kunt hieraan meedoen en uiteraard meeproeven. aanvangtijden programma 13:10 / 13:55 / 14:40 / 15:15 Vereniging Chinese Gemeenschap 'Delchi'
Wijkcentrum De Hofstee
Sandinoweg 149
2622 DW Delft
Expositie Handwerk Afghaanse vrouwen en meisjes
Afghaanse Vereniging AVD
De Afghaanse Vereniging AVD houdt een tentoonstelling van handwerk dat gemaakt is door vrouwen en meisjes van de vereniging. Een van de meisjes zal zelf een toelichting geven op hun werk. Daarnaast is er een fototentoonstelling met beelden van het huidige Afghanistan. De leden van de vereniging zullen zelf ook wat typische Afghaanse hapjes serveren.
aanvangtijden programma 14:00 / 14:30 / 15:10 / 17:15 Afghaanse vereniging AVD
Buurthuis Olof
St Olofslaan 21
2613 EK Delft
Rituele Dansvoorstelling
Somalische Vereniging Midnimo
Midnimo, de Somalische vereniging in Delft, zal een voorstelling laten zien van dansen die gebruikt worden bij feesten zoals die in Somalië plaatsvinden bij een bruiloft of besnijdenisritueel. De dansers dansen in traditionele Somalische kleding. Er zijn ook weer kleine speciale Somalische hapjes voor de bezoekers. aanvangtijden programma 13:50 / 14:35 / 16:00 / 16:35 Somalische Vereniging 'Midnimo'
Buurthuis De Vleugel
Aart van de Leeuwlaan 4
2624 LD Delft
Rondleiding in de Moskee
Sultan Ahmet Moskee en Turkse Vereniging
De imam van de Turkse Sultan Ahmet Moskee zal een korte rondleding geven waarbij iets verteld wordt over de gebedsruimte en de "culturele hoek" van de moskee, mensen kunnen daarbij vragen stellen en krijgen baklava en Turkse thee. Verder is er een expositie met beeldend werk van mensen uit de Turkse gemeenschap in Delft. aanvangtijden programma 12:30 / 13:15 / 15:20 / 15:55 Sultan Ahmet Moskee
Turkse Sociale Culturele Vereniging
Martinus Nijhofflaan 80



Ingezonden persbericht