Ingezonden persbericht


Persbericht

Leiden, 26 mei 2009

Betreft: Japanmarkt in Leiden

Op 31 mei waant u zich op het Rapenburg niet meer in de Gouden Eeuw, maar in Japan. De mooiste gracht van Leiden wordt die middag omgetoverd in een Japanse markt. Kunst, lifestyle, bonsai, sushi en sake proeven: een kleine greep uit de vele facetten van Japan waarmee u deze dag kunt kennismaken.

De markt is een van de hoogtepunten van Japan@leiden: de viering van 400 jaar Japans- Nederlandse handelsbetrekkingen. Het themajaar biedt een fantastisch programma waarvoor vele (culturele) instellingen de handen in een hebben geslagen. Op de Japanmarkt komen veel onderdelen uit het jaarprogramma samen.

U kunt op deze markt kennis maken met de Japanse cultuur. Uit heel Nederland komen Japan gerelateerde bedrijven en verenigingen naar Leiden om aan de markt deel te nemen. Ook het bekende Okura Hotel uit Amsterdam is aanwezig, er is zelfs kans op het winnen van een gratis weekendverblijf in dit hotel.

Naast de markt is er nog veel meer Japan in Leiden op 31 mei tussen 13.00 en 17.00 uur. In het Van der Werfpark is een Japanse picknick met onder andere haiku's en Japanse spelletjes voor jong en oud. In het Rijksmuseum van Oudheden zijn er de hele middag verschillende vechtsportdemonstraties.

Verder is er op het Rapenburg een butohprocessie, speelt het Leids Harmoniekapel Japanse muziek en brengt Cum Laude Concerten samen met Japanse muzikanten muziek van Japanse componisten ten gehore. De dag wordt afgesloten met een concert van Laurens van Rooyen, waarbij de Japanse ambassadeur de eerste versie van zijn nieuwe cd in ontvangst neemt.

Kortom: Kom naar de Japanmarkt en ontdek Japan@Leiden! Meer informatie is te vinden op www.japanleiden.nl

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht