Gemeente Nijmegen

Kom op eerste Pinksterdag naar de Dag van het Park

27/05/2009

Nijmegen viert zondag de vijfde editie van de Nationale Dag van het Park. Dit jaar is het thema: `Spring in het Park'. Tientallen organisaties laten dan zien, dat de buurt- en wijkparken bijzondere ontmoetingsplekken zijn.

In de volgende vijf parken zijn er markten, voorstellingen, wedstrijden, demonstraties, concerten, workshops, wandelingen en nog veel meer.

Park Staddijk is helemaal opgeknapt. Om half twee zal wethouder Van de Meer het park feestelijk heropenen. Daarna is er de hele middag van alles te doen en te zien: (sport)demonstraties, workshops, een speurtocht en vossenjacht, live-optredens van diverse artiesten, schaapskudde, een kunstenaar die met de kettingzaag van een boomstam een kunstwerk maakt. Kom kijken en doe mee!

Het Florapark is het middelpunt van de wijk Wolfskuil. Sportieve demonstraties van Streetjam4kids tot Jiu-Jitsu, wandelingen met het IVN en DJ Robin maken het programma compleet.

In het Limospark vinden tijdens de Dag van het Park een plantenmarkt, workshops en muzikale optredens plaats. Vertelkring `Egel' brengt in een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog verhalen tot leven voor kinderen en iedereen die zich jong voelt.

Park Brakkenstein: de Music Meeting www.musicmeeting.nl.

In Park Lingezegen (tussen Nijmegen en Arnhem) vinden 20 verschillende activiteiten plaats, waaronder wandelingen, fietsroutes, golfclinics, wijnproeven en een survivalrun. www.parklingezegen.nl.

Het sportieve, muzikale en groene programma is samen met bewonersgroepen en organisaties opgesteld.

Kijk op www.nijmegen.nl voor het volledige programma.