Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wapenveld - Beginnend bestuurder onder invloed            |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 17-jarige jongen uit Epe aangehouden voor het rijden. De beginnend bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rode kaart.


De jongen reed op zijn snorfiets over de Groteweg in Wapenveld waar hij aan een alcoholcontrole werd onderworpen. Hij bleek teveel te hebben gedronken waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,51 uit. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, leverde hem dit een proces-verbaal, een rode kaart en een rijverbod op.

|     |Harderwijk - Aangehouden na belediging                    |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor belediging van een agent. Twee andere mannen uit Harderwijk, beide 20 jaar, werden aangehouden nadat zij zich met de aanhouding bleven bemoeien.


Een en ander vond rond 02.10 uur plaats nabij het Kerkplein in Harderwijk. De verdachte van belediging maakte zich in eerste instantie ook nog uit de voeten maar kon kort daarop in de kraag worden gevat. De andere twee mannen bleven zich bemoeien met zijn aanhouding en gedroegen zich bedreigend in de richting van de agenten. Uiteindelijk konden de drie worden aangehouden en naar het bureau worden overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Wezep - Auto over de kop                                  |

Drie jongeren (1vrouw en 2 mannen) zijn in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei gewond geraakt toen de auto waarin zij zaten op de A28 van de weg raakte en over de kop sloeg. Ze werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een vierde inzittende bleef ongedeerd.


De auto, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Noordwijk, reed omstreeks 00.20 uur over de A28 komend vanuit Harderwijk richting Wezep. Na een inhaalmanoeuvre verloor de vrouw de macht over het stuur waarna zij in de berm terechtkwam en via het talud op de kop belandde. De bestuurster en een 20-jarige man uit Nunspeet en een 19-jarige man uit Hulshorst werden naar het ziekenhuis vervoerd. De twee mannen konden na behandeling weer naar huis. De vrouw is ter observatie de nacht in het ziekenhuis gebleven. Een anderen inzittende, een 23-jarige man uit Nunspeet, bleef ongedeerd.

|     |NW Veluwe- Snelheidscontrole                              |

De politie op de NW-Veluwe heeft zaterdag 30 mei op diverse plaatsen in het district snelheidscontroles uitgevoerd.


Bij een snelheidscontrole aan de Oude Nijkerkerweg in Ermelo heeft de politie zaterdag 30 mei zeven processen-verbaal uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 70 km per uur waar 50 is toegestaan.


Op de Zuiderzeestraatweg In Oldebroek waar 80 km p/uur de maximum snelheid is, reden 17 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 142 km p/uur. In totaal werden hier 935 voertuigen gecontroleerd.


Op de Nachtegaalweg in Oldebroek werden 647 voertuigen gecontroleerd. Hier reden zes bestuurders te hard op de 50 km weg. De hoogst gemeten snelheid was 50 km per uur.


Verder werd er nog gecontroleerd op de Elspeterweg in Oldebroek. Op deze 50 km weg reden tachtig bestuurders te hard. In totaal werden 1181 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.


Op de Elburgerweg in Epe werden 1729 voertuigen gecontroleerd. Tweehondervijftig bestuurders waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 124 km per uur waar 80 is toegestaan.


In Nunspeet werd ook op verschillende plaatsen gecontroleerd. Hier werden 12 overtredingen geconsteerd. Hoogst gemeten snelheid hier was 110 km per uur waar 60 is toegestaan.


Alle overtreders zijn bekeurd of hebben proces-verbaal gekregen.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --