Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Jonge winkeldieven aangehouden                |

De politie heeft zaterdag 30 mei een 10- en 11-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. De jongens worden ervan verdacht condooms te hebben gestolen uit een winkel aan de Snijdersplaats in Apeldoorn. Een derde jongen, 13 jaar, is tevens verdachte maar moet nog worden gehoord. Justitie bepaalt wat er met de jongens gebeurt.


Winkelpersoneel ontdekte zaterdag lege condoomverpakkingen. Aan de hand van de videobeelden uit de winkel werd duidelijk dat drie jongens zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal. Twee van hen konden worden aangehouden toen zij zich rond 10.50 uur wederom in de winkel ophielden. Een derde jongen, 13 jaar, is tevens verdachte maar moet nog worden gehoord.

|     |Apeldoorn - Vrouw aangehouden na mishandeling             |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling van een 46-jarige vrouw ook uit Apeldoorn. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 35-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden toen hij zich met de aanhouding bemoeide.


De mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid op het Beekpark in Apeldoorn. De 46-jarige vrouw probeerde een ruzie te sussen tussen twee mannen toen ze door de 30-jarige vrouw zou zijn besprongen en mishandeld. De vrouw deed aangifte van mishandeling.


Na de aanhouding van de vrouw werd ook nog een 35-jarige man aangehouden die zich met de aanhouding bemoeide en geen gehoor gaf aan verzoeken zijn weg te vervolgen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Eenmaal op het politiebureau bleef de man zich verzetten en hij uitte bedreigingen in de richting van één van de agenten. De agent heeft hiervan aangifte gedaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is ingesloten voor de nacht.

|     |Apeldoorn - Auto over de kop geen gewonden                |

Een auto met daarin vier inzittenden is in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei over de kop gegaan op de A50. Niemand raakte gewond. De auto moest worden afgesleept.


Het ongeval gebeurde omstreeks 05.30 uur. De bestuurder, een 45-jarige man uit Hongarije, reed in de richting van Arhem over de A50. Tussen de afrit Loenen en knooppunt Beekbergen is hij vermoedelijk in slaap gevallen. De auto reed tegen de vangrail en sloeg over de kop. De bestuurder en zijn drie inzittenden (allen afkomstig uit Hongarije), konden ongedeerd uit de auto komen. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

|     |Apeldoorn - Overval videotheek                            |

Op zaterdag 30 mei heeft er een overval plaatsgevonden op een videotheek aan het Mercatorplein in Apeldoorn. Een 20-jarige man uit Apeldoorn, een medewerker van de videotheek, werd geslagen en bedreigd. De twee nog onbekende daders, verlieten de zaak met alleen wat persoonlijke spullen van het slachtoffer. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.


De overval vond omstreeks 21.30 uur plaats. Het slachtoffer was bezig de zaak af te sluiten toen twee mannen hem bedreigden en terug de zaak in duwden. Het slachtoffer werd geslagen en bedreigd met een wapen. De twee mannen verlieten de zaak uiteindelijk met alleen wat persoonlijke spullen van het slachtoffer. Het slachtoffer is hevig geschrokken maar heeft verder gelukkig geen letsel opgelopen.


Het signalement van de twee verdachten:


Dader 1: ongeveer 1.80 meter lang, hij droeg een blauwe spijkerbroek met daarop een grijs vest met een capuchon over zijn hoofd.


Dader 2: ongeveer 1.80 meter lang, hij droeg een blauwe spijkerbroeke en een donker vest met een capuchon over zijn hoofd. Hij had een donkeren boeren zakdoek om zijn nek.


De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Serie vernielingen aan auto's                 |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 mei zijn meerdere auto's vernield in Apeldoorn. Zeker 12 auto's raakten beschadigd. Hierbij ging het om ingegooide ruiten, kapotte autospiegels en kapotte ruitenwissers.


De vernielingen zijn in gepleegd tussen middernacht en 08.00 uur 's ochtends. De vernielingen werden gepleegd op de Smelterdonk, Schrijnwerkershorst, Koperslagersdonk, Bierbrouwershorst, Waagmeestershoeve, Spoorbrugweg, Laniersveld, Vestalaan, Houtzagersdonk en de Drapeniersdonk. Hier werden autoruiten ingegooid, spiegels afgetrapt en ruitenwissers afgebroken. Er zijn diverse aangiftes binnengekomen.


Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 8844.
|     |Uddel - Twee gewonden na brand in vakantiehuisje          |

Twee mannen uit Apeldoorn zijn in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei gewond geraakt bij een brand in een vakantiehuisje in Uddel.


De brand brak, door nog onbekende oorzaak, omstreeks 04.15 uur uit in een vakantiehuisje aan de Elspeterweg in Uddel. De vier bewoners raakten in paniek en gooiden een raam is waar ze door vluchtten. Hierdoor raakten een 24-jarige man en een andere man (leeftijd onbekend) gewond. Ze moesten in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld. Het vakantiehuisje brandde volledig uit.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --