Politie Brabant-Noord



Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Regio, 31-05-2009

Helvoirt - Van een 19-jarige inwoner van Helvoirt werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij zaterdagmiddag op de Molenstraat onder invloed van alcohol een ongeluk had veroorzaakt. Hij reed, komende uit de richting Haaren, vermoedelijk te hard over een drempel en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij klapte vervolgens op de auto van een 31-jarige plaatsgenoot. Hierdoor ontstond flinke schade. De verdachte was beginnend bestuurder en had bijna vier maal te veel alcohol in zijn bloed.

Veghel - Een 19-jarige inwoner van Veghel werd op de Udenseweg betrapt tijdens het rijden onder invloed. Hij had als beginnend bestuurder bijna acht maal te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op het Pr. Willem Alexander Sportpark reed zaterdagavond een 23-jarige man uit Veghel onder invloed op een scooter. Na de ademanalyse bleek dat ruim 4,5 maal te veel te zijn. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zeeland - De politie hield op de Kerkstraat een 38-jarige inwoner van Schaijk aan omdat hij zaterdagavond met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De man was vervolgens weggelopen maar kon worden achterhaald. Hij bleek vijf maal te veel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd getakeld.

Uden - Op de Kaperdijk werd zondagochtend vroeg een 28-jarige Udenaar betrapt die met 2,5 maal te veel alcohol in zijn bloed reed. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.