Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nog geen tracébesluit Zuidtangent door Rijksstraatweg 2010 tracébesluit Zuidtangent Noord

De provincie Noord-Holland heeft nog geen voorkeur uitgesproken voor tracé Zuidtangentverbinding door de Rijksstraatweg. Dat schrijft gedeputeerde Cornelis Mooij in antwoord op vragen van PvdA-statenlid Gohdar Massom.

Uit het antwoord blijkt dat er nog geen tracékeuze is gemaakt voor de hoogwaardig openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen Haarlem CS en Haarlem-Noord. Wel wordt voorgesteld om een verkenning uit te voeren naar het meest wenselijke tracé. In het kader van de verkenning zullen verschillende varianten worden opgesteld en met elkaar worden vergeleken. Het voorkeurstracé zal in overleg tussen de provincie en gemeente Haarlem in 2010 definitief worden vastgesteld.

Tegen een tracé door de Schoterweg/ Rijksstraatweg bestaat in Haarlem-Noord veel maatschappelijke verzet. Pvda-statenlid Gohdar Massom is benaderd door bezorgde wijkraad Delftwijk/Waterbuurt en het bestuur van winkelcentrum Marsmanplein. Inwoners en winkeliers uit Haarlem-Noord vrezen voor de veiligheid van overstekende kinderen, slopen van woningen, verdwijnen van parkeerplaatsen, verslechteren van de bereikbaarheid voor ouderen en mindervaliden en mogelijke omzetverlies winkeliers.

Massom dringt bij het provinciebestuur aan op een goede ruimtelijke inpassing. Hij wil dat bij het bepalen van het voorkeurtracé, voldoende rekening wordt gehouden met de omgeving.

De provincie zegt Massom toe met alle belanghebbenden optimaal te zullen communiceren en verwijst hierbij naar de geode ervaringen bij de aanleg van het tracé van de Zuidtangent tussen Schalkwijk en Haarlem CS.

Het gedeelte Zuidtangent in Haarlem-Noord verbindt de bestaande Zuidtangent lijn met het nieuwe aan te leggen tracé tussen Velsen en Haarlem-Noord. De Zuidtangentverbinding Velsen Haarlem-Noord zal naar verwachting in 2014 gereed zijn. Voor deze verbinding heeft de provincie E 60 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor het gedeelte Zuidtangent tussen Haarlem CS en Haarlem-Noord heeft de provincie nog geen geld beschikbaar gesteld en wacht het tracé besluit eerst af.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht