Politie Groningen


Zondag 31 mei 2009

Provincie Groningen, 31-05-2009

Groningen: voetgangster zwaargewond bij aanrijding

Een 49-jarige vrouw uit het Duitse Osnabruck is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het Schuitendiep in Groningen. De vrouw werd tijdens het oversteken van de straat - via het zebrapad bij de Poelebrug - geschept door een 17-jarige vrouw op een fiets uit Groningen. Het slachtoffer liep bij deze aanrijding zwaar hoofdletsel op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De vrouw op de fiets was samen met een 17-jarige jongen op een bromfiets uit Groningen. Het tweetal wilde er na de aanrijding vandoor gaan. Dit kon worden verhinderd door omstanders die beiden tegenhielden. Toegesnelde agenten hebben het tweetal daarom direct aangehouden. Zij zitten nog vast. De politie heeft op de plaats van het ongeval een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er waren veel mensen getuige van het voorval. De politie hoopt onder andere via gesprekken met hen te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Haren: jongen mishandeld

Een 16-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt bij een mishandeling op de Rijksstraatweg in Haren. De jongen liep samen met zijn 15-jarige vriendin uit Haren op het fietspad in de buurt van de Esserweg. Twee nog onbekende mannen kwamen op een snorfiets langs gereden. Zij stapten af en sloegen de jongen meerdere keren. Het slachtoffer viel daarbij op de grond. De stadjer is met nog onbekende verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis overgebracht. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging portier

Een 34-jarige man uit Hoogezand is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor bedreiging. De man was door medewerkers van een horecagelegenheid in de Poelestraat de zaak uitgezet. Hij wilde niet gefouilleerd worden en moest om die reden de kroeg verlaten. Dat pikte de verdachte niet. Hij bedreigde de portiers woordelijk en met gebaren. De agenten hielden de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden na dreigende taal

Een 44-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag door de politie aangehouden in de omgeving van het politiebureau aan de Rademarkt. De man was onderweg naar de politie, omdat hij niet tevreden was over de afhandeling van een verkeersongeval. Zijn dochter was bij dit ongeval betrokken geweest. Bij de politie was de informatie binnen gekomen dat de man daarbij een vuurwapen mee zou nemen. Agenten sloegen de man, nog voordat hij zich bij de receptie kon melden, in de boeien. Hij bleek geen vuurwapen op zak te hebben. De man was verward en is overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: agressieve mannen aangehouden

Een 37-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Peperstraat in Groningen. Agenten zagen dat de man met een fles bier op straat stond. De dienders sommeerden de man het bier weg te gooien en wezen hem een prullenbak. De man gooide vervolgens het flesje op straat kapot. Tijdens de arrestatie verzette hij zich hevig. Er moest pepperspray aan te pas komen om zijn aanhouding mogelijk te maken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De agenten liepen bij de aanhouding licht letsel aan de hand en de duim op.

Een 20-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De man lag languit op straat en werd door de agenten aangesproken. Plots gedroeg hij zich agressief naar de dienders. Hij viel een vrouwelijke agente aan en probeerde haar te slaan. Met de hulp van collega agenten werd de man in de boeien geslagen.

Ter Apel: auto tegen boom, drie gewonden

Een 20-jarige man, een 18-jarige man en een 16-jarige jongen (allen) uit Ter Apel zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sellingerstraat in Ter Apel. Het drietal bevond zich in een personenauto. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder van de weg geraakt en frontaal tegen een boom gereden. De politie onderzoekt wie van de drie de bestuurder geweest is. Toen de agenten ter plekke kwamen troffen zij een afgebroken boom en een zwaar beschadigde auto aan. Twee van de inzittenden lagen in de sloot, de derde lag op het fietspad. De 16-jarige jongen had aanzienlijk letsel aan zijn beide benen. De drie slachtoffers zijn met nog onbekende verwondingen overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. De politie is een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval gestart.

Delfzijl: man mishandeld door nog onbekende groep

Een 45-jarige man uit Farmsum is zaterdagnacht op de Jachtlaan mishandeld door een nog onbekende groep mannen. De man liep samen met zijn vrouw vanuit het centrum naar huis toen een nog onbekende vrouw opzettelijk tegen hem opliep. De man zei hier wat van en werd toen door zes tot zeven jongens geschopt en geslagen. Hij liep een dik oog, een afgebroken tand, blauwe plekken en een lichte hersenschudding op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Delfzijl: man aangehouden voor mishandeling

Een 20-jarige man uit Delfzijl is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor de mishandeling van een 27-jarige plaatsgenoot. Agenten troffen laatstgenoemde op de Molenberg liggend op straat aan. Een getuige wist te vertellen dat het slachtoffer zojuist door een man was geslagen. De dader meldde zich bij de politie. De ruzie ging over het uitlenen en terugbetalen van geld. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en is in het ziekenhuis behandeld. De politie is een onderzoek gestart.

Tolbert: man aangehouden voor mishandeling vrouw

Een 38-jarige man uit Tolbert is zaterdagavond door de politie aangehouden in zijn woning voor mishandeling. De man wilde naar eigen zeggen met zijn buurman naar de pinkstermarkt maar mocht dat niet van zijn vrouw. Volgens de vrouw had de man haar twee maal in het gezicht geslagen. De vrouw had haar toevlucht bij de buren gezocht. Daar sloeg de verdachte met een klomp een ruit van een achterdeur kapot. Agenten hielden de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.