Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Tilburg, 31-05-2009

Drie arrestaties in het centrumgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg hebben naast het beteugelen van beginnende opstootjes drie aanhoudingen verricht. Een 19-jarige man uit Den Bosch mocht mee naar het bureau voor
mishandeling van een 24-jarige Tilburgse vrouw in een
horecagelegenheid op de Paleisring. Twee Tilburgse mannen van 19-jaar vonden het nodig fietsen op de Heuvelring om te gooien. Ook zij mochten zich op het bureau verantwoorden. De politie deelde 15 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Politie verdenkt drietal van openlijke geweldpleging

TILBURG - De politie onderzoekt een openlijke geweldpleging die vanmorgen heeft plaats gevonden op de Bosscheweg. Een 21-jarige man uit Utrecht is één van de slachtoffers en deed aangifte bij de politie. Agenten hebben een 21-jarige man uit Berkel-Enschot aan te houden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de andere twee verdachten.

Even na 04.00 uur kregen agenten de melding van een openlijke
geweldpleging op de Nieuwe Bosscheweg. Ter plaatse werden ze
aangesproken door een groepje mensen die vertelden mishandeld te zijn door drie mannen die wegfietsten richting de Ringbaan Oost. Het lukte de politie een 21-jarige man in een steegje in de Van Heutszstraat aan te houden. Onderzoek wees uit dat het drietal vermoedelijk meerdere mishandelingen in de omgeving Nieuwe Bosscheweg heeft gepleegd. De politie heeft op dit moment 6 aangiftes opgenomen, waaronder de aangifte van de Utrechtenaar. Hij fietste over de Nieuwe Bosscheweg en werd kort na vieren aangesproken door de drie verdachten. Zonder enige aanleiding kreeg het slachtoffer een harde klap in het gezicht waardoor hij ten val kwam. De man liep letsel op aan zijn mond en tanden.

Tilburgers verdacht van snelkraak in Poppel

GOIRLE - De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur in de Bergstraat drie Tilburgers van 18, 22 en 27 jaar aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een snelkraak te hebben gepleegd op een tuincentrum in Ravels (Belgie). Ze zijn voor onderzoek ingesloten op het bureau.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een mogelijke snelkraak in Ravels waarbij een voertuig met drie
inzittenden weggereden was. De Belgische politie had het voertuig tot de grens in Poppel achtervolgd. Agenten troffen op een parkeerplaats aan de Parallelweg in Goirle de auto, zonder inzittenden aan.
Onderzoek wees uit dat de kentekenplaten op de auto van diefstal afkomstig waren. In het voertuig lagen diverse goederen, zoals een partij sigaretten.. De politie zocht direct de omgeving af en zette in haar zoektocht naar de verdachten een politiehond in. In de Bergstraat troffen de agenten de verdachten aan.

Lingerie en schoenen in trek bij stelende meisjes / vrouw

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag bij een schoenenzaak aan het Fabriekspad drie Oisterwijkse meisjes van 13 en 14 jaar
aangehouden voor winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm in werking waardoor de aandacht op de meisjes gevestigd werd. Onderzoek wees uit dat ze er met een paar schoenen vandoor wilden gaan.

TILBURG - Bij een warenhuis in de Heuvelstraat heeft de politie gistermiddag een 17-jarig meisje en een 28-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden. Beveiligingsmedewerkers spraken het tweetal aan bij het verlaten van de winkel. Aanleiding daartoe was dat het tweetal lingerie voor een waarde van 560 Euro had uitgezocht. Zonder de goederen ter betaling aan te bieden wilden ze de winkel verlaten.

Tilburger betrapt tijdens het stelen van koper

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op de Ringbaan West een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op een bouwterrein aan het Frans Siemerpad stroomkabels weg te willen nemen. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man op het bouwterrein bezig was de kabels in een fietskar te leggen. Bij het zien van de
beveiligingsmedewerker vluchtte de verdachte te voet weg en liet zijn fiets met kar achter. Opvallend was dat hij een wat later bleek zijn 2-jarig zoontje bij zich had tijdens de diefstal. De politie werd gewaarschuwd die de man op de Ringbaan West aantrof. Hij bekende de diefstal.

Motorrijdster gewond bij verkeersongeval

GOIRLE - bij een verkeersongeval gisteravond op de Turnhoutsebaan raakte een 39-jarige Belgische bestuurster van een motor gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Een personenauto die bestuurd werd door een 59-jarige man uit Alphen reed vanuit de richting Poppel over de Turnhoutsebaan. Op de
Turnhoutsebaan wilde hij ter hoogte van een horecagelegenheid links af een parkeerterrein oprijden. Het slachtoffer reed op haar motor achter de auto en wilde deze links passeren. Tussen beiden ontstond een aanrijding.


Laatst gewijzigd 31-05-2009 11:45 | © Regio Midden en West Brabant |