Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 31-05-2009

Politie onderzoekt een poging tot doodslag en beroving

ETTEN-LEUR - Agenten zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van twee incidenten die gisteravond kort na elkaar plaats gevonden hebben in Etten-Leur. Op de Zundertseweg raakte een 37-jarige man uit Markenland ernstig gewond na een steekverwonding en op de Grauwe polder werd een 44-jarige vrouw beroofd van haar tas. Gezien het opgegeven signalement sluit de politie een verband tussen beide zaken niet uit. In haar zoektocht naar de daders zette de politie het middel SMS-Alert in. Rond 22.30 uur hielden agenten een 17-jarige jongen uit Etten-Leur aan. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Rond 22.00 uur fietste de 37-jarige man over de Zundertseweg. Tijdens de tocht hoorde hij dat hij van achteren benaderd werd door een bromfiets c.q. scooter. Op het moment dat de scooter hem passeerde voelde de man een stekende pijn in zijn rug. De scooter, bordeaux rood van kleur, met daarop de bestuurder en een passagier vervolgden hun weg. Het slachtoffer stapte af van zijn fiets en bemerkte dat hij in zijn rug gestoken was. Met de hulp van een bewoner is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in Breda waar hij opgenomen werd op de IC- afdeling. De man verkeerd buiten levensgevaar.

Enkele minuten later werd op de Grauwe Polder een 44-jarige vrouw beroofd van haar tas. Het slachtoffer fietste over de Grauwe Polder richting de Sprundelsebaan en hoorde dat een bromfiets haar van achteren naderde. Tijdens het passeren werd ze omver geduwd.. De vrouw kwam ten val en liep daarbij meerdere schaafverwondingen op. Het lukte de daders haar tas af te pakken en weg te rijden.

Bij beide incidenten was er sprake van een bordeaux rood gekleurde bromfiets met twee opzittenden. De politie startte direct een
uitgebreide zoektocht waarbij de 17-jarige aangehouden werd.

De politie spreekt van een goede sfeer in het centrumgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een goede sfeer. Naast het beteugelen van kleine beginnende opstootjes arresteerden ze één centrumbezoeker. Een 31-jarige Bredanaar mocht mee naar het bureau nadat hij in een horecagelegenheid op het Kerkplein een glas in het gezicht gegooid had van een 28-jarige stadsgenoot. De man raakte daarbij gewond. In totaal ontvingen 8 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Man vernielt ruit nadat hem de deur gewezen was

SCHIJF - De politie heeft vanmorgen tegen 04.00 uur in de Sint Antoniusstraat een 28-jarige inwoner uit Schijf aangehouden voor vernieling. De man, was samen met enkele vrienden de deur van een horecagelegenheid gewezen nadat ze overlast veroorzaakt hadden. Tijdens het naar buiten gaan sloeg de verdachte tegen een ruit van de deur, die daardoor brak. Op straat ontstond er tussen het clubje onderling onenigheid. Tijdens het conflict sneuvelde er een ruit van een geparkeerde bus. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde lopen. Hij werd ingerekend. Tijdens het verhoor gaf hij aan dat hij door vermoedelijk teveel alcoholgebruik zich niets meer van de vernieling kon herinneren.

Veelpleegster loopt tegen de lamp

BREDA - De politie heeft gistermiddag bij een warenhuis aan de Ginnekenstraat een 57-jarige vrouw uit Breda aangehouden voor
winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker sprak de vrouw bij het verlaten van de zaak aan toen het alarm in werking trad. Ze had levensmiddelen bij die niet bij de kassa ter betaling aangeboden waren. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau. Omdat ze bij de politie te boek staat als veelpleger is ze in verzekering gesteld.

Politie arresteert man voor bedreiging

BREDA - De politie heeft gistermiddag in het Hooghout een 38-jarige inwoner uit Dussen aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 42-jarige Bredanaar deed aangifte. De Bredanaar had de komst van de politie verzocht nadat hij meerdere keren bedreigd was door de verdachte. Het slachtoffer meldde de agenten dat hij al geruime tijd gestalkt werd door de man. Op het moment dat de agenten in gesprek waren met het slachtoffer kwam de verdachte aanrijden. De agenten hoorden hem woordelijke bedreigingen uiten in de richting van het slachtoffer. Het lukte de politie de man staande te houden op het Hooghout waar hij een enkeltje bureau kreeg.


Laatst gewijzigd 31-05-2009 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |