Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 mei 2009

Twee huisverboden opgelegd
Almelo/Enschede
In Almelo is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart. Een 29-jarige vrouw deed zaterdag 30 mei 2009 melding van mishandeling door haar 38-jarige vriend. De 38-jarige man is aangehouden. In Enschede deed een 41-jarige vrouw op zaterdag 30 mei aangifte van mishandeling door haar 39-jarige vriend. Ook hij is aangehouden. Tegen beide mannen is een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Voor alle betrokkenen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl

Drie onder invloed verkerende bestuurders aangehouden Almelo/Borne
De politie Twente heeft drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt. Eén bestuurder is voorlopig zijn auto kwijt.

Almelo
Op 30 mei omstreeks 10.30 uur komen er meldingen binnen van overlast aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Door alerte getuigen worden de agenten geattendeerd dat de man die voor overlast zorgde weg wil rijden in zijn auto. De agenten laten de automobilist op de Meulenbeldlaan stoppen en spreken hem aan. Zij ruiken en zien dat hij duidelijk onder invloed van alcohol verkeert. Dit bevestigt de blaastest. Hierop wordt de bestuurder, naar blijkt een 41-jarige Almeloër, aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,82 promille, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-063543)

Almelo
Op 31 mei omstreeks 24.00 uur zien agenten op de Twentepoort West een automobilist rijden waarvan zij weten dat hij, een 39-jarige man uit St Jansklooster, niet over een rijbewijs beschikt. Ze laten hem stoppen en spreken hem hierover aan. Dan ruiken de agenten dat hij alcohol heeft gedronken en nemen hem een blaastest af. De uitslag van de test geeft aan dat de 39-jarige vermoedelijk boven het toegestane limiet zit. Hij wordt aangehouden en voor een ademanalyse naar het bureau gebracht. Hier blaast hij 1,1 promille. Omdat de 39-jarige niet in het bezit is van een rijbewijs, is de auto ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal beslissen of de 39-jarige zijn auto terugkrijgt. (09-063802)

Borne
Diezelfde nacht omstreeks 01.00 uur zien surveillerende agenten een auto op de Bornerbroeksestraat staan waarvan de bestuurder achter het stuur in slaap is gevallen. Zij maken de bestuurder wakker en ruiken dat hij alcohol heeft gedronken. De bestuurder, een 44-jarige man uit Enter, laat de agenten weten niet zelf te gaan rijden maar te wachten op zijn vriendin. Omstreeks 01.50 uur meldt een alerte getuige dat de 44-jarige toch zelf rijdt. Op de Azeloseweg wordt hij door agenten aangehouden en voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Hier blaast hij 2,06 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-063834)

Woningbrand
Oldenzaal
Bij een woningbrand op 31 mei in Oldenzaal zijn de bewoners ongedeerd gebleven. De Technische recherche heeft aanwijzingen gevonden die duiden op brandstichting. De politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

In de nacht van zaterdag op zondag 31 mei omstreeks 03.30 uur krijgen brandweer en politie melding van een woningbrand aan de Bentinckstraat in Oldenzaal. De drie bewoners staan inmiddels buiten en zijn ongedeerd. De agenten die snel ter plaatse zijn beginnen de brand in de woning van de bewoners te blussen. De brandweer blust uit voorzorg na.

De Technische recherche van politie Twente start gelijk een onderzoek of er mogelijk sprake is van brandstichting omdat ook de voor de woning geparkeerde auto gebrand heeft. Er worden sporen gevonden die dit bevestigen. De recherche van Oldenzaal is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, die mogelijk voorafgaande aan de brand iets verdachts is opgevallen, zich te melden. Hebt u informatie, belt u dan met de politie Twente via het algemene nummer 0900-8844 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-063913)

tel. 053-4555588


---- --