Ingezonden persbericht


Persbericht 18 mei 2009: Dag van het Park Deventer

Demonstratie tijdens Dag van het Park
Kennismaken met de Segway in Deventer

De Segway: is het een yuppenstep of is het hét vervoermiddel van de toekomst? De marechaussee gebruikt het futurische vervoermiddel op Schiphol en de stadswachten van Helmond rijden er hun ronden mee. 's-Hertogenbosch heeft zich zelfs uitgeroepen tot Segwaystad. De milieuvriendelijke vervanger van brommer en scooter dringt langzaam maar zeker door in het Nederlandse straatbeeld.

Tijdens de Dag van het Park in Deventer, op zondag 31 mei, kan iedereen van 16 jaar en ouder gratis een proefrit maken. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom in het Singelplantsoen, het park bij het

NS-station. Een ervaren instructeur geeft een korte uitleg, daarna mogen de deelnemers rijden over een prachtig parcours door het stadspark.

Het rijden op een Segway is een unieke en bijzondere ervaring. De elektrisch aangedreven tweewieler heeft een plateau waar de bestuurder op staat. Om vooruit te komen of te remmen moet men zijn lichaamsgewicht verplaatsen. Op zaterdag 23 mei is de Segway al even in Deventer te zien, er worden dan flyers mee uitgedeeld op de Brink.

Behalve de Segwaydemonstratie is er nog véél meer te beleven. De Dag van het Park is een landelijk initiatief van de ANWB en wordt voor de tweede maal georganiseerd door de gemeente Deventer. Kijk voor een leuk dagje uit op eerste pinksterdag op www.deventer.nl/dagvanhetpark.

------------------------------------------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht