Solomon Burke naar Ribs & Blues Raalte


Line-up gratis festival tijdens Pinksteren is rond

RAALTE, 20090225 -- Met het vastleggen van `The King of Rock & Soul' Solomon Burke voor Pinksteren 2009 heeft Ribs & Blues een absolute wereldtopper in huis gehaald. Het optreden op festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte (Overijssel) is onderdeel van een kleine Nederlandse toer en het enige dat gratis te bezoeken is.

Solomon Burke is de 11e en laatste artiest die op het gratis festival tijdens beide Pinksterdagen in Raalte is vastgelegd. Samen met 4 andere bands uit de VS (Fabulous Thunderbirds, The Blasters, de Dana Fuchs Band en Eric Sardinas & Big Motor), 2 uit het Verenigd Koninkrijk (Danny Bryant's Redeye Band en Hokie Joint), 1 uit Canada (Big John Bates & the Voodoo Dollz), 1 uit Ierland (Samuel Eddy alias Eamonn McCormack) en uit Nederland bewezen èn nieuw bluestalent (Cuby & Blizzards en The Rhytm Chiefs heeft het free festival een internationaal karakter. Binnenkort zal de organisatie het schema bekendmaken van de optredens op eerste en tweede Pinksterdag van het grootste bluesfestival van Noord- en Oost Nederland. Tijdens Pinksteren 2008 kwamen er tussen de 35 en 40.000 bezoekers.

In Nederland heeft Burke een enorme naam en een grote aanhang. Bijzondere concerten zoals op Pinkpop (waarbij tientallen vrouwelijke fans het podium op mochten tot afgrijzen van de beveiliging) en het North Sea festival maar ook de samenwerking met De Dijk hebben daarvoor gezorgd. Burke zong vorig jaar mee op het nummer `Het moet en het zal' op het gouden album Brussel. In eigen land is Burke al in 2001 opgenomen in de prestigieuze Rock `n' Roll Hall of Fame.