Gemeente Tilburg

Dag van het Park in Moerenburg

Speciaal evenement " Streek ontmoet stad" op zondag 31 mei, aanmelden kan nog! Op 31 mei vindt weer overal in Nederland de Dag van het Park plaats. In dit Tilburg is dit jaar speciaal voor de gelegenheid het evenement ´Streek ontmoet Stad´ georganiseerd. Het evenement vindt plaats in Landschapspark Moerenburg. De insteek is Tilburgers op een speelse manier te laten kennis maken met het prachtige buitengebied rondom de stad. Hoe goed kennen wij de ons omringende natuur? Wat weten wij van de mensen die er wonen en werken en van de typische vaak agrarische producten die er vandaan komen? Op 31 mei is het allemaal te zien, te beleven en te proeven in Moerenburg, onder de naam "Streek ontmoet stad". Het evenement vindt plaats in het weiland schuin tegenover café Zomerlust aan de Oisterwijksebaan . Er is (h)eerlijk eten, muziek en theater. Voor de organisatie tekenen stichting Streekfestival het Groene Woud en de gemeente Tilburg. Lees meer over het programma zie www.streekontmoetstad.nl.

Het Groene Woud
De Dag van het Park is niet de enige reden. De stichting Streekfestival en de gemeente Tilburg vragen met dit evenement vooral ook aandacht voor Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dit is het landelijk gebied tussen de steden Tilburg, Eindhoven en ´s- Hertogenbosch. Landschapspark Moerenburg ligt in Het Groene Woud is vanuit Tilburg ´de poort´ naar het Nationaal Landschap.

Meedoen?
Tot 17 mei kunnen deelnemers en standhouders voor diverse presentaties en activiteiten zich nog aanmelden. Thema's zijn stad- en streekproducten, kunst, muziek en theater, natuur en landschap, jongeren, multicultureel en sport. Er is alle ruimte voor creatieve ideeën en onverwachte combinaties. Van hiphop op een platte kar, exotisch koken met streekproducten tot skateborden tussen melkbussen. Kortom, er is ruimte voor alles wat streek aan stad verbindt.

Kijk voor meer informatie op www.streekontmoetstad.nl


---