Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Orson Welles schittert in 'beste film aller tijden' Nieuwe editie Klassiekers & Lunch in Louis Hartlooper Complex

Utrecht, woensdag 20 mei 2009 - Citizen Kane, de eerrste lange speelfilm van Orson Welles uit 1941, die naast het regisseren tevens de film produceerde, meeschreef aan het script en de titelrol speelde, wordt door veel filmcritici als 'beste film aller tijden' beschouwd. Reden genoeg om deze film te vertonen op zondag 31 mei in het Louis Hartlooper Complex in het kader van de succesvolle reeks Klassiekers & Lunch. De film start om 11.30 uur. Na de film staat de lunch in het Café klaar en kan er nagepraat worden onder het genot van een goede kop koffie.

Citizen Kane van en met de destijds 25-jarige Orson Welles, geldt voor menig filmcriticus als de beste film aller tijden. Baanbrekend vanwege het innovatieve camerawerk en de bijzondere vertelwijze. Destijds werd deze bijdrage aan de cinema niet als zodanig erkend door de Academy: van de negen nominaties, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur, mochten Welles en Herman J. Mankiewicz alleen een Oscar in ontvangst nemen voor hun script. Het verhaal van de ultieme American Dream - Kane groeit op van onbeduidende krantenbezorger tot de machtigste man van het land - was gebaseerd op het leven van William Randolph Hearst, die daar helemaal niet blij mee was. Hij deed er alles aan om de film te laten floppen. Meer dan tien jaar later werd 'Citizen Kane' voor een groter publiek uitgebracht en zag men in hoe belangrijk de film was voor de geschiedenis van de cinema.

Zondag 31 mei | 11:00 - 14:15 uur (11:30 uur start film) | Citizen Kane ¤ 15,- (film & lunch) | ¤ 7,50 (alleen film)
Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Overige data Klassiekers & Lunch in 2009:
28 juni, 25 oktober, 29 november

Over Klassiekers & Lunch
Iedere laatste zondag van de maand vertoont het Louis Hartlooper Complex een bijzondere filmklassieker, waarbij een explicateur of deskundige de film inleidt. Na de visuele belevenis in de zaal kan het publiek napraten onder het genot van een heerlijke lunch en inspirerende muziek.

EINDE PERSBERICHT

Bijlage: Film still Citizen Kane (rechtenvrij te gebruiken)

Contactgegevens:

Anke Nicolai
Publiciteit & Evenementen
T: 030 2320452

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
www.hartlooper.nl