Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

NOBODY BEATS THE DRUM ZOEKT GRENZEN OP

21 MEI 2009

HILVERSUM - Eind mei zoekt Nobody Beats The Drum hoogte- en breedtegrenzen op met hun innovatieve electro. In één weekend zijn er optredens gepland in Frankrijk, Marokko, en in de Domtoren in Utrecht.

Utrechtse electro-formatie Nobody Beats The Drum wil zichzelf dit jaar op de kaart zetten buiten Nederland. De eerste stappen daarin zijn begin dit jaar al ondernomen met tours naar Rusland en Engeland die als zeer succesvol zijn ervaren. Het volgende doelwit van de experimentele Robot-helden is nu gevallen op Frankrijk. De keuze voor Frankrijk is niet geheel toevallig: "Vanuit Frankrijk is er een breder draagvlak voor onze muziek ontstaan door labels als Ed Banger en Kitsune. Maar ook door acts als Les Petits Pilous, waar we in Nederland al vaker mee op feesten hebben gestaan", aldus Sjam Sjamsoedin, een van de twee producers van de band.

Nobody Beats The Drum zal 31 mei op het Europavox Festival spelen in Clermont-Ferrand. Dit jonge festival is vergelijkbaar met Eurosonic/Noorderslag en verder zullen hier onder andere Bloc Party, Maximo Park en Vitalic optreden.

Maar met deze trip naar Frankrijk is het electro-offensief nog niet afgelopen. Drie dagen eerder, op 28 mei, staat Nobody Beats The Drum namelijk op het Tremplin Festival in Cassablanca, Marokko, als enige Nederlandse act. En datzelfde weekend nog zoeken de knoppenkunstenaars letterlijk de hoogte op met een optreden in de Domtoren in Utrecht. Dit ter gelegenheid van het 'Dj op de Dom'-feest om 300 jaar Vrede van Utrecht te vieren. Hierbij kunnen DJ's hun set kunnen uploaden en een optreden winnen met Nobody Beats The Drum in de Dom. Of, om Mustapha Esadik van stichting de Vrede van Utrecht te quoten: "30 mei wordt de Domtoren het decor van een nooit eerder vertoond geluid- en lichtspektakel. Utrecht is dan het centrum van talent en vernieuwing in Nederland".

Info Nobody Beats The Drum:

www.nobodybeatsthedrum.com

www.myspace.com/nobodybeatsthedrum

www.youtube.com/nobodybeatsthedrum

www.nobodybeatsthedrum.hyves.nl

www.twitter.com/nobodybeatsthedrum