Winnaar korenslag 2009 zingt op Pinksterzondag in Amsterdam


Fontys Jazz Choir afsluiter jazzseizoen in Club Panama

AMSTERDAM, 20090526 -- Elke laatste zondag van de maand is de theaterzaal van Panama het toneel voor de New York Style Jazzclub. De Amsterdamse contrabassist René van Beeck nodigt van september tot en met mei jazztalenten en gevestigde namen uit om een concert te geven in de theaterzaal van Panama die op deze avonden de sfeer uitadement van een New Yorkse Jazzclub.

Op Pinksterzondag 31 mei zullen de winnaars van Korenslag 2009, het Fontys Jazz Choir het 2e succesvolle jazzseizoen van Sunday Night Jazz in Panama afsluiten. Het Fontys Jazz Choir o.l.v. Hans van den Brand bestaat uit 14 studenten van de Fontys Hogescholen in Tilburg deze avond begeleid door haar eigen jazztrio met gastsaxofonist Donald Simoen. Het koor zingt meerstemmige jazz maar daarnaast ook pop, gospel en fusion. In januari 2009 wonnen ze overtuigend Korenslag 2009 en begin mei won het koor de 2e prijs in Denemarken tijdens het Internationaal Vocal Festival in Arhus.

Andere muzikale gasten op zondag 31 mei tijdens Sunday Night Jazz zijn onder andere de Amerikaanse singer/songwriter Jenni Alpert, de Amerikaanse Broadway-ster Ken Ard en meesterpianist Rob van Kreeveld.

Meer info en kaarten: www.sundaynightjazz.nl