Nieuwe informatie van KKR & Co. voor beleggers van KKR Private Equity Investors

GUERNSEY, Kanaaleilanden--(BUSINESS WIRE)-- 20090531 --
KKR Private Equity Investors, L.P. (Euronext Amsterdam: KPE) heeft bekendgemaakt dat KKR & Co. L.P. (gezamelijk met haar geconsolideerde gelieerde ondernemingen, “KKR”) een geactualiseerde presentatie betreffende KKR heeft gepubliceerd in verband met de op handen zijnde overname van alle activa en passiva van KPE door KKR (de “Transactie”), aangehecht als Bijlage A.

KKR en de onafhankelijke bestuurders van de algemene partner van KPE zetten het proces ter beoordeling van de raadzaamheid van de Transactie voort. De Transactie zal plaatsvinden onder voorbehoud van de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, en het kan niet worden gegarandeerd of en wanneer de Transactie zal worden voltooid.

Over KPE

KKR Private Equity Investors, L.P. (Euronext Amsterdam: KPE) is een besloten vennootschap in Guernsey die streeft naar rendement op lange termijn, hoofdzakelijk door deel te nemen in beleggingen in particuliere aandelen op aanwijzing van Kohlberg Kravis Roberts & Co. Op 31 maart 2009 bestond het beleggingsportfolio van KPE voor een belangrijk deel uit besloten partnerbelangen in zes particuliere aandelenfondsen van KKR en co-investeringen in 13 bedrijven in aanvulling op de particuliere aandelenfondsen en drie overeengekomen aandelenbeleggingen. KPE wordt geleid door de raad van bestuur van haar algemene vennoot, die volgens de voorschriften in meerderheid bestaat uit onafhankelijke bestuursleden, en voert haar beleggingen uit als de exclusieve besloten vennoot van een andere besloten vennootschap uit Guernsey, KKR PEI Investments, L.P.

Voor de gewone stukken en corresponderende beperkte depositostukken van KPE geldt een aantal eigendoms- en overdrachtsbeperkingen. Informatie betreffende deze eigendoms- en overdrachtsbeperkingen is opgenomen in het gedeelte Investor Relations van de website van KPE op www.kkrprivateequityinvestors.com.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht kan uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) bevatten. Uitspraken met betrekking tot de toekomst hebben betrekking op verwachtingen, overtuigingen, projecties, plannen en strategieën voor de toekomst, verwachte gebeurtenissen en trends en vergelijkbare zaken die nog niet hebben plaatsgevonden. De uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn gebaseerd op overtuigingen, aannamen en verwachtingen van KPE en KKR met betrekking tot hun toekomstige resultaten. Hierbij is rekening gehouden met alle informatie waarover op dit moment kan worden beschikt. Deze overtuigingen, aannamen en verwachtingen kunnen veranderen als gevolg van allerlei mogelijke gebeurtenissen of factoren, die mogelijk niet allemaal bekend zijn bij KPE en KKR en waarop KPE en KKR mogelijk geen invloed kunnen uitoefenen. Indien een verandering optreedt, kunnen de bedrijfsactiviteiten, financiële conditie, liquiditeit en resultaten van de activiteiten van KPE en KKR in aanzienlijke mate afwijken van hetgeen wordt uitgedrukt in de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Onder andere de volgende factoren kunnen ertoe bijdragen dat de daadwerkelijke resultaten zullen afwijken van hetgeen wordt uitgedrukt in de uitspraken met betrekking tot de toekomst: de veranderlijkheid van de kapitaalmarkt in het algemeen; wijzigingen in de bedrijfsstrategie van KPE en KKR; beschikbaarheid, voorwaarden en inzet van kapitaal; beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel en kosten van het verwerven en behouden van zulk personeel; veranderingen in de activabeheerbranche, rentetarieven of algemene economische omstandigheden; teleurstellende resultaten van beleggingen van KKR en verminderd vermogen om fondsen te verwerven; hogere verzuimpercentages en/of lagere terugwinningspercentages bij beleggingen van KPE; en de aard en mate van concurrentie waarmee KPE en KKR te maken hebben. KPE en KKR nemen geen van beide de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst te actualiseren in verband met omstandigheden of gebeurtenissen die zich voordoen na de datum waarop de uitspraken werden gedaan, tenzij ze daartoe wettelijk verplicht zijn. Bovendien is de bedrijfsstrategie van KKR en KPE gericht op de lange termijn en zijn financiële resultaten sterk aan schommelingen onderhevig. De jaarresultaten van de afgelopen jaren hebben enorme schommelingen vertoond die niet redelijkerwijs hadden kunnen worden voorzien. Andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat prestaties, rendement en resultaten aanzienlijk afwijken van hetgeen in de uitspraken met betrekking tot de toekomst is uitgedrukt, zijn te vinden in de Registratieverklaring op Formulier S-1/S-4 (dossiernummer 333-144335), ingediend bij de Securities and Exchange Commission (“SEC”).

Aanvullende informatie over de transactie en waar deze te vinden is

Dit persbericht is uitgegeven in verband met de voorgestelde transactie waarbij KKR en KPE betrokken zijn. In verband met de voorgestelde transactie heeft KKR bij de SEC een Registratieverklaring op Formulier S-1/S-4 ingediend (dossiernummer 333-144335) en KKR zal in de toekomst nog andere documenten betreffende de voorgestelde transactie indienen bij de SEC. BELEGGERS EN HOUDERS VAN WAARDEPAPIEREN VAN KPE WORDEN STERK AANBEVOLEN DE REGISTRATIEVERKLARING EN ANDERE DOCUMENTEN DIE BIJ DE SEC ZIJN INGEDIEND ZORGVULDIG IN HUN GEHEEL TE LEZEN AANGEZIEN DEZE BELANGRIJKE INFORMATIE BEVATTEN OVER DE VOORGESTELDE TRANSACTIE. De definitieve prospectus die is opgenomen in de registratieverklaring wordt toegezonden aan of op andere wijze verspreid onder de houders van gewone stukken van KPE. Houders van gewone stukken in KPE kunnen gratis exemplaren van de definitieve prospectus (wanneer deze beschikbaar komt) en andere door KKR bij de SEC ingediende documenten verkrijgen via de website die wordt onderhouden door de SEC op www.sec.gov. Gratis exemplaren van de definitieve prospectus (wanneer deze beschikbaar komt) en overige documenten die zijn ingediend bij de SEC kunnen tevens worden verkregen door een verzoek te richten aan KKR, 9 W. 57th Street, Suite 4200, New York, New York 10019, USA ter attentie van Investor Relations.

BIJLAGE A VOLGT

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5976540〈=da

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.
Peter McKillop
Kristi Huller
+1-212-750-8300
media@kkr.com
of
Beleggers:
KKR KPE LLC
Kate de Mul, +1-212-659-2026

Investor Relations Manager