EMBARGO TOT 31 MEI 2009 16:00 UUR

Gemeente Bronckhorst

Burgemeester Aalderink reikt mevrouw Hoefnagels uit Linde koninklijke onderscheiding uit op 31 mei a.s.

Uit handen van burgemeester Henk Aalderink ontvangt mevrouw P.J.M. Hoefnagels-Blommestijn uit Linde/Vorden op 31 mei a.s. een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt die dag tijdens een feestelijke happening rond de opening van het theaterseizoen om 15.00 uur in De Lindese Molen in Linde.

Mevrouw Hoefnagels maakt zich op diverse manieren verdienstelijk voor de plaatselijke samenleving met de volgende activiteiten:

. 1975-heden leider vrijwilligers Theater Onder de Molen

. 1975-heden oprichter en voorzitter stichting De Lindese Molen. De stichting heeft als doel het behoud en beheer van De Lindese Molen en heeft zich ingezet voor de algehele restauratie van de molen na aankoop in 1975. De molen heeft nu weer een maalwerk en kan volledig functioneren. Ook is in de molen het Theater Onder de Molen gehuisvest, dat een keur van artiesten uit binnen- en buitenland trekt. Bovendien heeft de molen een eigen theaterorkest. De artiesten treden belangeloos op, de opbrengsten gaan het onderhoud van de molen. Daarnaast wordt van de locatie regelmatig gebruik gemaakt voor nascholing, bijeenkomsten en theatervoorstellingen. Mevrouw Hoefnagels leidt het theater.

. 1975-heden kunstenaar (o.a. keramische, schilder- en beeldhouwkunst) in atelier bij Theater Onder de Molen

Het mag duidelijk zijn dat mevrouw Hoefnagels zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van haar activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.



Gemeente Bronckhorst