Ingezonden persbericht



BISSCHOP REIKT AD WITTGEN "PRO ECCLESIA" UIT

Op eerste Pinksterdag, 31 mei, werd tijdens een feestelijke heilige Mis in de Lambertuskerk in Meerveldhoven door mgr. Lescrauwaet, emeritus-hulpbisschop van Haarlem, de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" uitgereikt aan de heer Ad Wittgen.

Dit kerkelijk eerbetoon werd aan hem gegeven vanwege zijn tientallen jaren inzet als vrijwilliger in de St. Lambertusparochie. Ad Wittgen is al sinds 1967 actief. Hij was een van de grondleggers van de toenmalige parochieraad en parochievergadering. Hij probeert niet alleen mensen actief te betrekken bij de parochie, maar bleef ook zelf door de jaren heen voor de parochie datgene doen wat hij kon. Van 1989 tot 2001 was hij lid van het parochiebestuur, en wel als penningmeester. Nadien bleef hij betrokken als lid van de financiële commissie. Als zodanig bleven zijn adviezen en raadgevingen niet beperkt tot het puur financiële en materiële. Zo is hij dikwijls opgetreden om de communicatie en samenwerking tussen vrijwilligers en werkgroepen in de parochie in goede banen te leiden. Daarin heeft hij vele malen een gouden rol vervult.

Als blijk van dank, ook voor zijn voortdurend nadenken over de toekomst van de Kerk en de parochiegemeenschap, heeft het parochiebestuur van de dit jaar jubilerende parochie (150 jaar geleden opgericht), voor Ad de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" aangevraagd.



Ingezonden persbericht