KNHS


Tim Lips sterk in Wiesbaden
31 mei 2009
Tim Lips - Owaola

WIESBADEN (KNHS) - Tim Lips (Made) is met Van Schijndel's Owaola als tweede geëindigd in de sterk bezette drie sterren eventingwedstrijd in Wiesbaden. Lips startte met een goede dressuurproef, waarin hij als zesde eindigde in het 31 deelnemers tellende veld. Dankzij een foutloos springparcours klom hij op naar de tweede plek in de tussenstand. Omdat hij slechts 0.4 p. voor het overschrijden van de tijd in de cross aan zijn totaal van 42.10 na dressuur en springen behoefde toe te voegen wist hij de tweede plaats vast te houden. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) werd met Corral Estate Tom Cruise II achtste. Raf Kooremans (Baarle Nassau) werd met Vadrouille en Solo 15de.

Na de dressuur ging de Duitse ruiter Simone Deitermann met Free Easy aan de leiding met een score van 37.30, op 2.9 p. gevolgd door landgenoten Ingrid Klimke met FRH Butts Abraxxas en Andreas Dibowski met FRH Serve Well. Michael Jung (Dui) nam de vierde plek in met een waardering van 41.50 p. Wat Lips en Jung wel lukte - foutloos te blijven in het springparcours - lukt Deitermann, Klimke en Dibowski niet. Deitermann tikte twee balken af en zakte naar de vijfde plaats, achter Klimke en Dibowski, die ieder één balkje afwierpen. Daardoor schoof Jung naar de eerste plaats en in zijn kielzog steeg Lips mee naar de tweede plek.
In de cross wisten slechts drie combinaties, waaronder Jung en Klimke, de uithoudingsproef binnen de tijd te rijden, waardoor Michael Jung de leiding fractioneel sterker in handen kreeg en won voor Lips en Klimke.

Alice Naber, die met Corral Estate Tom Cruise II de dressuurproef als achtste beëindigde met 46.90 p., noteerde in het springparcours twee foutjes en zakte daardoor naar een 10de plek in de tussenstand. Naber bleef in de cross foutloos en wist ook een goede tijd te realiseren - zij hoefde slechts 7.40 strafpunten aan haar totaal toe te voegen -, waardoor zij uiteindelijk haar achtste plaats terugveroverde. Raf Kooremans reed een iets tegenvallende dressuurproef, waarmee hij als 13de eindigde en wierp in het springen ook nog eens drie balken uit de lepels. Daarmee stond hij na springen en dressuur slechts op een 24ste plaats. In de cross pakte de 'Nederbelg' de zaken voortvarend aan en wist hij foutloos maar met tijdstrafpunten aan de eindstreep te komen en bleek hij uiteindelijk met Vadrouille en Solko op de 15de plek te staan in de eindrangschikking.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.wrfc.de

Uitslag CIC 3*


1) Michael Jung (Dui ) - La Biosthetique Sam FBW - 41.50
2) Tim Lips (Made) - Van Schijndel's Owaola - 42.50
3) Ingrid Klimke (Dui) - FRH Butts Abraxxas - 44.40
8) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Coral Estate Tom Cruise II - 62.50
15) Raf Kooremans (Baarle Nassau) - Vadrouille en Solo - 82.20

Foto Tim Lips met Owaola door: www.melissen.net