Dalai Lama in gesprek met Chinese studenten

03/06/2009 15:53

Booij, Klusman en Van Bruggen

3-daags bezoek aan Nederland staat in het teken van bijzondere ontmoetingen

De leider van het Tibetaanse volk en Nobelprijs winnaar de Dalai Lama is zojuist begonnen aan een 3-daags bezoek aan Nederland. Naast een boeddhistisch onderricht en een publieke lezing in de RAI, opent de Dalai Lama in de Amsterdamse Melkweg de Nacht van Tibet en spreekt hij in Den Haag de Tweede Kamer toe. Op vrijdag-ochtend 5 juni ontmoet de Dalai Lama namens de Nederlandse regering minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.

Geweldloosheid, compassie en geduld

Op een informele 'meet and greet' met de pers bij aankomst op Schiphol gaf de Dalai Lama aan uit te zien naar de drie afwisselende dagen in Nederland. Hij sprak uitgebreid over compassie en een 'compassionate society'. Daarnaast benadrukte de Dalai Lama de cruciale rol die vrouwen spelen in het oplossen van problemen in de wereld.

Chinese studenten

Op donderdag-middag 4 juni gaat de Dalai Lama in Amsterdam in gesprek met een groep Chinese studenten en vertegenwoordigers van Chinese organisaties. De bijeenkomst is open voor een een beperkt aantal vertegenwoordigers van de pers. Aanmeldingen, accreditatie en meer informatie via alex@bkb.nl

Ontmoeting minister van Buitenlandse Zaken

De Dalai Lama zal vrijdag-ochtend 5 juni om 9.00 uur in de Jacobuskerk (Parkstraat) in Den Haag spreken met minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. De media is uitgenodigd bij de aankomst van de Dalai Lama aanwezig te zijn. Photo-opp bij start van de bijeenkomst. Meer informatie via ministerie van Buitenlandse Zaken.

Doorstep meeting na ontmoeting Tweede Kamer

Direct na afloop van de ontmoeting (11.10 uur op virjdag 5 juni) van de Dalai Lama met de Tweede Kamer is er een korte 'doorstep-meeting' voor Binnenhof 2a.

Nacht van Tibet

Op vrijdag-avond 5 juni (vanaf 16.30 uur) opent de Dalai Lama de Nacht van Tibet in de Melkweg in Amsterdam. Tijdens de avond optredens van Tibetaanse & Nederlandse kunstenaars en muzikanten, zoals Namgyal Lamo, Blof, Loten, Racoon en vele anderen. Gesprekken en films.

Accreditatie via alex@bkb.nl

Bezoek Dalai Lama in historisch perspectief

10 jaar geleden bezocht de Dalai Lama Nederland voor het laatst en had toen onder meer ontmoetingen met toenmalig premier Kok en minister van Buitenlandse Zaken Van Aarsten.

Op 4 juni is het precies 20 jaar gelden dat de protesten voor meer deomcratie op het Plein van Hemelse Vrede in Beijing hardhandig werden neergeslagen.





http://www.dalailamanederland.nl