Gemeente Voorschoten

stembus

Voorschoten kan gewoon naar de stembus

europese verkiezingen Via een advertentie in het huis-aan-huisblad Groot Voorschoten zijn de inwoners van Voorschoten vorige week op de hoogte gesteld van de bezorging van de stempassen voor de Europese verkiezingen. Inwoners die geen stempas hadden ontvangen werd in de advertentie gevraagd er alsnog één aan te vragen bij de balie Burgerzaken.

De afgelopen week bleek dat er een hondertal inwoners geen stempas had ontvangen. Zoals vermeld in de advertentie tekst zijn de inwoners die zich hebben gemeld bij de gemeente Voorschoten alsnog in de gelegenheid gesteld om op vertoon van een identiteitskaart een duplicaat-stempas aan te vragen.

Berichten zoals op de site van Trouw gisteren dat `De inwoners van Voorschoten geen stempas hebben ontvangen' zijn niet correct. Stemgerechtigde Voorschotenaren kunnen donderdag gewoon naar de stembus om te stemmen voor de Europese Verkiezingen. Wat er bij het versturen van de stempassen niet goed genoeg is gegaan wordt de komende weken nader worden onderzocht. 'Het belangrijkste voor nu is dat alle Voorschotenaren gebruik kunnen maken van hun stemrecht voor het Europees Parlement', aldus burgemeester Jeroen Staatsen.
* 4 juni 2009