Gemeente Bellingwedde

gedrieën verder

Menterwolde, Pekela en Veendam gedrieën verder

BMPV.jpg

Het college van B&W van Bellingwedde heeft op woensdag 3 juni jl. besloten zich terug te trekken uit de voorgenomen samenwerking met de gmeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Daartoe zal het college op 25 juni a.s. de raad voorstellen alle activiteiten die met de intergemeentelijke samenwerking BMPV verband houden, te staken. Vooruitlopend op de besluitvorming in de gemeenteraad schort het college van Bellingwedde alle activiteiten in het samenswerkingsproject direct op.

Het college van Bellingwedde kwam tot dit besluit nadat door de gemeenteraad vorige week een motie was aangenomen, waarin was vastgelegd dat de 'gemeenschappelijke regeling' als samenswerkingsvorm voor de vier gemeenten onaanvaardbaar was. De drie andere partijen betreuren de beslissing van Bellingwedde, maar respecteren deze en hebben besloten om met zijn drieën verder te gaan.

Aanvankelijk was het streven erop gericht de raden van de vier gemeenten in juni een besluit te laten nemen over de voorgenomen samenwerking. Na het terugtrekken van de gemeente Bellingwedde hebben de overgebleven colleges besloten de besluitvorming uit te stellen tot september. De plannen, voorstellen, berekeningen enzovoort die op een samenwerking van vier gemeenten gebaseerd waren, zullen nu aangepast worden aan de nieuwe situatie - een samenwerking van drie partijen.

Als de raden in september een positief besluit nemen, wordt de nieuwe organisatie iets later dan de oorspronkelijk geplande datum van 1 januari 2010 van kracht. De drie colleges van B&W van Mensterwolde, Pekela en Veendam hebben besloten de samenwerking met volle kracht door te zetten.

Dit persbericht is in goed overleg tussen de BMPV-gemeenten tot stand gekomen.

* Persbericht BMPV juni 2009.pdf