Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 04-06-2009

Inbrekers actief

TILBURG: Inbrekers waren afgelopen nacht actief in de omgeving van de Bisschop Zwijsenstraat en de Voltstraat. In circa twintig auto's en negen bergingen werd ingebroken.

In de parkeergarage aan de Bisschop Zwijsenstraat werden circa twintig geparkeerde auto's opengebroken. Inmiddels hebben 15 gedupeerden aangifte gedaan bij de politie. In een vrij nieuw appartementencomplex aan de Voltastraat werd ook geprobeerd om in te breken. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. Ze betraden het afsloten terrein van het complex Avé Maria en bereikten op de manier de bergingen die bij de woningen horen. In negen bergingen werd ingebroken of geprobeerd om in te breken.
Rond 05.00 uur ging een bewoner naar zijn werk en betrapte
vermoedelijk één van de daders. Er volgde een schermutseling waarbij over-en-weer klappen vielen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond en de inbreker zag kans om te ontkomen. De politie nam een aangifte van deze getuige op waarbij ook een signalementbeschrijving werd gegeven.

Gezien het hoge aantal inbraken ging ook de wijkagent ter plaatse. Hij heeft, samen met andere agenten, in de loop van de ochtend de diverse aangiften opgenomen. Daarnaast is er ook een buurtonderzoek ingesteld. Aan de hand van al deze informatie stelt de politie een nader
onderzoek in.

Getuige tipt politie over bromfietsdieven

TILBURG: De politie arresteerde twee jongens op verdenking van diefstal/heling van bromfietsen. Het duo werd woensdagavond 3 juni omstreeks 23.00 uur aangetroffen op de Generaal Smutslaan. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip van een oplettende getuige. Van de twee bromfietsen waren de sloten verbroken. Een snorfiets was kort tevoren gestolen in de Alleenhouderstraat. Van de andere brommer moet de rechtmatige eigenaar nog aangifte doen. Bij de fouillering van de verdachten zijn kleine hoeveelheden drugs aangetroffen.
De 31-jarige verdachte is afkomstig uit Deventer. Hij staat te boek als veelpleger. De ander verdachte is 38 jaar oud en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Twee fietsendieven vallen door de mand

UDENHOUT: Twee vrouwen (46 en 45 jaar) uit Udenhout werden door de politie gearresteerd naar aanleiding van een fietsendiefstal. De diefstal vond plaats op donderdag 4 juni 2009 rond het middaguur op het Tongerloplein in Udenhout. Een 52-jarige vrouw uit Udenhout stalde haar fiets bij de supermarkt. Ze vergat dat er nog een fototoestel in haar fietstas zat. Toen ze terugkwam bleek haar tweewieler te zijn verdwenen. De vrouw legde vervolgens contact met de fotozaak waar ze kort tevoren geweest was, om te vertellen dat haar camera werd gestolen. Even later stonden de twee verdachten in de bewuste fotozaak met de gestolen camera. De gedupeerde vrouw en de politie werden erbij gehaald, waarna de twee verdachten gearresteerd werden. Op hun aanwijzing kwam ook de fiets weer boven water. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Arrestaties van twee verdachten poging straatroof op agent

TILBURG: Er zijn nog twee verdachten opgepakt naar aanleiding van een poging tot straatroof op een Tilburgse politieagent. Eén van de daders werd op heterdaad ingerekend. Twee vermoedelijke mededaders zijn donderdagochtend 4 juni gearresteerd. Het gaat om een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Tilburg.

Het delict vond rond 01.15 uur plaats in de Alleenhouderstraat. Een agent in burger was bezig met een actie in burger speciaal gericht op veelplegers. Ter hoogte van de spoorviaduct van de Ringbaan West zag de agent vier jongemannen staan, die hem insloten. Ze eisten op agressieve toon zijn geld en spullen op. Toen hun slachtoffer in plaats daarvan zijn busje pepperspray ter hand nam, gingen de daders er op de fiets vandoor. Ze vluchtten verschillende kanten op. De agent zette de achtervolging in op degene die zijn geld opeiste. Met behulp van gewaarschuwde collega's lukte het om de man te achterhalen en in te rekenen. Donderdag 4 juni volgde de arrestatie van nog twee verdachten. Ze zijn allemaal in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-06-2009 16:01 | © Regio Midden en West Brabant |