Gemeente Abcoude


Gevolgen vrijwilligersbeleid steeds zichtbaarder

De gemeenteraad van Abcoude heeft op 5 maart de nota vrijwilligersbeleid aangenomen. Gemeente Abcoude wil graag het vrijwilligerswerk in Abcoude en Baambrugge ondersteunen. In de nota staat omschreven hoe de gemeente dit wil doen.

Sinds de nota is aangenomen heeft de gemeente een flink aantal concrete stappen uitgevoerd die de vrijwilligersorganisaties in de gemeente ondersteunen. Zo heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten en zijn er verschillende manieren ontwikkeld waarop vrijwilligersorganisaties zich kunnen profileren.

Profileren kan bijvoorbeeld via een berichtje in de Abcoude Rondom. Middels een als postkaart vormgegeven advertentie kunnen vrijwilligersorganisaties kosteloos aangeven wie zij zijn, wat ze doen en wat voor type medewerkers zij zoeken.

Ook via de website zet de gemeente zich in om vrijwilligers en organisaties te bereiken. Zo is er een vacaturebank geopend waar organisaties precies kunnen aangeven wat voor vrijwilligers ze zoeken. Ook is er een algemene pagina toegevoegd waarin alle informatie die van belang is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties gebundeld is.
---

4 juni 2009