Gemeente Harderwijk


Extra vaccinatieronde baarmoederhalskanker

27/05/2009

GGD Gelre-IJssel organiseert donderdag 4 juni een extra vaccinatieronde om meisjes tegen HPV te beschermen. HPV kan baarmoederhalskanker veroorzaken. De vaccinatie is bedoeld voor meisjes die de ronde in maart of april hebben gemist en hierdoor nog maar één inenting hebben gekregen. Alleen na drie inentingen werkt het vaccin tegen baarmoederhalskanker.

De extra vaccinatieronde is 4 juni aanstaande tussen 16.00 en18.00 uur op verschillende GGD locaties. De GGD locatie in Harderwijk vindt u aan Oosteinde 17. Een afspraak maken is niet nodig. De oproepkaart moet wel worden meegenomen.

Oproep vaccinatie september
In augustus ontvangen alle meisjes behorend tot de doelgroep een oproep voor de derde vaccinatie in september. Meisjes die tot dan toe
1 of geen vaccinatie hebben gehaald, krijgen tevens een herhalingsoproep. Ook worden in augustus de meisjes opgeroepen voor de structurele vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Dit zijn alle meisjes die dit jaar uiterlijk eind augustus 12 jaar worden. Meer informatie is te vinden op www.prikenbescherm.nl.


____________________