Intelligente SnelheidsAdaptatie verovert Londen


GOUDA, 20090604 -- Heeft u zich ooit afgevraagd wat de correcte maximale snelheid was op de weg waar u op dat moment reed? In Engeland is dat straks verleden tijd. De Transport for London (TfL) Road Safety Unit is gestart met de ontwikkeling van de zogenaamde Intelligente SnelheidsAdaptatie (ISA). Deze ontwikkeling is uitgevoerd met de Nederlandse technologiepartner Technolution.

ISA
ISA is ontwikkeld om de bestuurder te assisteren bij het rijden. Voertuigen met ISA aan boord worden uitgerust met een display. Deze geeft op tijd advies en informatie over de juiste maximumsnelheid voor de weg waarop wordt gereden. Door middel van een groene, oranje of rode `smiley' en een waarschuwingssignaal geeft het scherm aan of de bestuurder zich aan de juiste snelheid houdt. De adviesmodus vertrouwt erop dat de bestuurder zich aanpast naar de juiste snelheid. In de vrijwillige modus laat het systeem het voertuig niet verder accelereren als de maximale snelheid is bereikt. De bestuurder heeft altijd de mogelijkheid om de limiet op te heffen, bijvoorbeeld in een noodsituatie.

MobiBoxx
De ISA-oplossing wordt uitgevoerd met Technolution's MobiBoxx technologie. Deze in-car ontwikkeling is opgebouwd uit een ICT-platform met een uitgebreid pakket aan interfaces en een geavanceerd bedieningsdisplay. Het beschikt over een verscheidenheid aan mobiliteitsapplicaties die het moderne verkeer ondersteunen.

Technolution
Technolution ontwerpt en ontwikkelt innovatieve technologische toepassingen. Uniek door de combinatie elektronica en software en al meer dan 22 jaar ervaring in de optimale integratie met bestaande en nieuwe systemen. Wij ontwikkelden oplossingen voor Weigh-in-Motion, verkeersmanagement, in-car en handhavingstoepassingen.

Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken: www.tfl.gov.uk of www.technolution.eu

De Telegraph en BBC News hebben proef gereden in een met ISA uitgeruste auto. Videoverslagen kunt u hier bekijken:
Telegraph www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/5300462/Speed-restricted-car-a-review.html
BCC News news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/8042749.stm