Lancering www.ontwerpen-voor-geld.nl direct een succes


Nieuwe website brengt bedrijven en ontwerpers samen

OLDENZAAL, 20090604 -- De lancering van de nieuwe website www.ontwerpen-voor-geld.nl is al in de eerste week een enorm succes gebleken. Bedenker Roel Masselink had al zo'n vermoeden toen hij de website startte. De site blijkt een uitkomst voor bedrijven die de hoge kosten van een reclamebureau niet kunnen opbrengen. Ook ontwerpers reageren enthousiast, want zij kunnen eenvoudig hun ontwerpen aan bedrijven kwijt.

Tientallen bedrijven en honderden ontwerpers meldden zich in de eerste week spontaan aan op www.ontwerpen-voor-geld.nl. Webmaster en bedenker Roel Masselink is erg blij met het spontane succes. "Bedrijven blijken dus inderdaad op zoek naar betaalbare ontwerpen en ontwerpers blijken graag aan wedstrijden mee te doen."

De website brengt bedrijven en ontwerpers samen zonder tussenkomst van een reclamebureau. Wie een ontwerp voor bijvoorbeeld een reclame-uiting, huisstijl of website zoekt, plaatst een wedstrijd op de site en ontwerpers dienen hun ideeën in.
"Ik wilde bedrijven en designers samenbrengen op een bijzondere manier. De kredietcrisis was een inspiratiebron, want dankzij www.ontwerpen-voor-geld.nl worden de hoge kosten van een reclamebureau uitgeschakeld," aldus de bedenker over zijn nieuwe website.

Het concept van www.ontwerpen-voor-geld.nl is simpel. Een bedrijf zoekt een ontwerp voor bijvoorbeeld een website, folder, brochure, briefpapier, visitekaartjes, logo, poster, huisstijl of advertentie. Het bedrijf plaatst een wedstrijd op de site waarin ze designers uitnodigen om een ontwerp te maken. Designers plaatsen hun idee op de site en het bedrijf kiest na maximaal een maand een winnaar. De bedrijven kiezen zelf hoeveel geld ze willen uitgeven aan een ontwerp. Bedrijven kunnen ook met de ontwerpers discussiëren over de ontwerpen.

De unieke formule heeft veel voordelen. "Voor kleinere bedrijven is het inschakelen van een reclamebureau vaak te duur. Nu kunnen ze zelf bepalen hoeveel een ontwerp gaat kosten. Daarnaast is het voor ontwerpers een echte uitdaging. Wie het mooiste ontwerp maakt, krijgt de beloning. Bijkomend voordeel: bedrijven kunnen kiezen uit meerdere designs."

"Uiteindelijk hopen we op veel wedstrijden en nog meer ontwerpen. Wie wil, kan eerst een kijkje nemen op de website. Alle ontwerpen worden direct op de site geplaatst. Wie een ontwerp wil maken, kan zich in drie simpele stappen aanmelden. Wie een wedstrijd wil beginnen, is in vijf stappen klaar."

Aanmelden
Ontwerpers en bedrijven kunnen zich aanmelden op www.ontwerpen-voor-geld.nl. Aanmelden is in beide gevallen simpel en staat duidelijk beschreven op de website. Ontwerpers kunnen gratis meedoen.





Ingezonden persbericht