Gemeente Brummen


Reinigen riool in sommige wijken

(Oorspronkelijke publicatie datum: 31-05-2009)



Donderdag 4 juni start het bedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de gemeente Brummen met het reinigen en inspecteren het gemeentelijk riool. De werkzaamheden nemen ongeveer vier weken in beslag. Dit jaar vinden de werkzaamheden plaats aan het riool in de volgende wijken: de kern van het dorp Leuvenheim, delen van de wijk Brummense Enk Oost (Oliemolen) en delen van het centrum van Eerbeek en het gebied rondom t Hungeling.

Rommelige geluiden?
Jaarlijks wordt de riolering van enkele wijken of straten in de gemeente gereinigd. Ook worden enkele rioolstrengen geïnspecteerd. Dit gebeurd met behulp van een camera die door de rioolstrengen rijdt. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn er soms rommelige geluiden vanuit de riolering waar te nemen. Dit kan onder andere ontstaan door luchtinsluitingen in het rioolstelsel. In een enkel geval is het mogelijk dat de druk uit het rioolstelsel ontsnapt via een aansluiting van een woning. Dit gebeurt meestal via de aansluiting van het toilet. Tijdens de werkzaamheden in uw straat wordt u geadviseerd de deksel van de toiletpot naar beneden te houden.

Vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de rioolinspectie? Neem dan contact op met de medewerkers van de afdeling Beheer. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 82 87 of mailadres beheer@brummen.nl.