Persbericht De Balie

Zweef je nog?

Het verkiezingsdebat van De Balie helpt je kiezen!

"Met een groter wordend Europa wordt Nederland relatief steeds kleiner" (Barry Madlener, lijsttrekker PVV).

"Als we de euro niet hadden gehad, hadden we in het IJsland van de SP gezeten" (Thijs Berman, lijsttrekker PvdA).

"Europa moet eerst op adem komen van de jongste uitbreidingen" (Hans van Baalen, lijsttrekker VVD).

In tegenstelling tot andere debatten met de Europarlementariƫrs leverde het debat in De Balie duidelijke stellingnames op voor de kiezer. De presentatoren van BNR-nieuwsradio modereerden een knallend en strak debat. Dit leidde ertoe dat de politici geen moment de mogelijkheid werd gegund te duiken of zich te verschuilen.

Dus weet je nog niet wat je gaat stemmen? Of wil je duidelijkheid over de standpunten van de partijen? Ga dan naar http://www.debalie.nl/terugkijken.jsp en klik op De staat van de democratie #4 | EU.

Verder in de serie De staat van de democratie:

Donderdag 4 juni 2009, 20:30
Politiek | De staat van de democratie #5: Iran
Een avond over macht en democratie in Iran
"Even Khamenei's authority is constrained by a whole web of relationships". (The New Yorker van 19 april 2009). Who's the boss? In dit programma kijken we wie de macht heeft in Iran en welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van de democratie binnen het land. David Glas en Parwin Mirrahimy praten over deze vragen met Paul Aarts (Midden-Oostendeskundige), Peyman Jafari (politicoloog en schrijver van Het andere Iran. Van de revolutie tot vandaag) en Nanny de Vries (historica en archeologe en schrijfster van het boek Van Esfahan tot Efeze). Rutger van der Hoeven (de Groene Amsterdammer) leidt de avond in. Meer informatie over dit programma vind je op www.debalie.nl

Noot voor de redactie,