NOVA

04-06-2009

Nederland naar de stembus
Bijna 13 miljoen Nederlanders mogen vandaag naar de stembus om te gaan stemmen voor een nieuw Europees Parlement. Of dat inderdaad massaal gebeurt, zal vanavond laat pas duidelijk worden.

De grote vraag vandaag is hoe de PVV van Geert Wilders - voor het eerst meedingend naar 1 of meerdere zetels in het Europees Parlement - het doet. NOVA is in Den Haag bij de PVV-verkiezingsavond en doet verslag.

Verder in NOVA vanavond een verslag van de verkiezingsdag en de eerste prognoses. Vanuit Den Haag een gesprek met Alexander Pechtold, fractie-voorzitter van D66, en met Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD.

In de studio reageert professor Rinus van Schendelen, politicoloog met speciale affiniteit voor Europese zaken. Lees ook: dossier Europa

Advies commissie: bouw Noord-Zuidlijn af
De totale kosten, met alle risico's meegerekend, worden 3,1 miljard euro: 700 miljoen meer dan nu begroot. Maar de Noord-Zuidlijn door Amsterdam moet worden afgemaakt. Dat adviseert de commissie onder leiding van Cees Veerman.

Er moet wel eerlijker met de bevolking worden gecommuniceerd en de risico's moeten reëel worden begroot. Maar de bouw moet dus doorgaan, ook onder de historische en kwetsbare binnenstad.

In de studio reageert commissie-voorzitter Cees Veerman. Lees meer...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
'Staat bood kroongetuige 1 miljoen euro'
Lousje Voskuil over 'Binnen de huid'
President Hoge Raad vraagt om respect voor rechtspraak Het onderzoek naar de voortgang van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam heeft een belangrijke conclusie opgeleverd: de Noord-Zuidlijn moet worden afgebouwd omdat het al zoveel geld heeft gekost. Terecht. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl