Ingezonden persbericht


donderdag 4
juni 2009
Elsevier lanceert www.elsevier.nl/carriere

Amsterdam, 4 juni 2009 - elsevier.nl/carriere biedt de bezoekers talloze tips en adviezen over alles wat met carrière te maken heeft. Zoals over solliciteren, van baan veranderen, eigen bedrijf starten, beter presteren in je baan, onderhandelen en netwerken.

Dagelijks zijn actuele berichten te lezen, zoals:
Loop niet weg voor een nieuwe baan uit angst voor last-in-first-out Veel mensen durven niet van baan te wisselen: bang dat ze er - last in first out - uitvliegen bij de nieuwe baas. Probeer vooraf afspraken te maken over een ruimere ontslagregeling en beteugel zo je angst, adviseert headhunter Erwin Bouwman. Kleffe handjes tijdens een sollicitatiegesprek
Artikel waarin recruiters hun irritaties rondom sollicitanten beschrijven.

Ook organiseert Elsevier een seminar met als titel Hoe vindt u tijdens de recessie toch uw ideale baan? Dit onderwerp blijkt zeer actueel, binnen 3 weken hebben meer dan 100 deelnemers zich ingeschreven, zodat Elsevier dit seminar herhaalt op 29 juni 2009, om alle geïnteresseerden de kans te bieden hier bij te zijn.

Elsevier heeft de bekende recruiter Jacco Valkenburg gestrikt, onlangs benoemd tot best social recruiter 2009. Hij biedt tijdens het seminar tips over solliciteren, het gebruik van online netwerken als Hyves en LinkedIn en vertelt hoe recruiters kandidaten werven via LinkedIn.

Elsevier heeft voor dit seminar nog een topspreker: Ralf Knegtmans, partner en mede-eigenaar bij het executive searchbureau De Vroedt en Thierry. Knegtmans is ervan overtuigd dat talent te ontwikkelen is als je de juiste motivatie hebt en een functie die echt bij je past. Hij vindt dat er nog veel onontdekt talent is, doordat de meeste organisaties zeer traditioneel kijken naar het potentieel van hun mensen. Diploma's, 80 uur in de week willen werken en branchegerelateerde ervaring hebben voor hem afgedaan als doorslaggevende indicatoren. Hij heeft na uitgebreid onderzoek negen universele eigenschappen geformuleerd waaraan je een toptalent kunt herkennen. Zie www.elsevier.nl/carriereseminar

Elsevier geeft ook jaarlijks voor haar abonnees Thema Carrière uit. Het nieuwste carrièrenummer bevat artikelen over Starters in crisistijd, Vrijwilligerswerk in werktijd en Gouden netwerktips. Wekelijks besteedt Elsevier Weekblad ook veel aandacht aan carrière, met de rubrieken M'n goeie geld, Talent en Carrièrestap.

Ga nu naar www.elsevier.nl/carriere

Over Elsevier
Elsevier is een opinieblad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. En dat vooral met betrekking tot de interessevelden economie, politiek, financien, wetenschap en cultuur. Daarbinnen wordt geselecteerd op relevantie voor de lezers. Elsevier levert een bijdrage aan opinievorming en discussie over actuele onderwerpen.

NOOT VOOR DE REDACTIE: